Babavárás #7 - A 0. ultrahang



Régóta tervezgettem már egy olyan posztot, vagy posztsorozatot, ahol családalapítás témában írok. Rólam, illetve rólunk. Általánosságban nem is menne, hiszen bár olvasok én is hasonló témájú blogokat és cikkeket, nem gondolom, hogy túl sok tudás birtokában lennék a témában. Ez a kis sorozat tehát a mi babavárásunkról fog szólni. A reményeinkről és a reménytelenségről, a próbálkozásról, a feladásról, a félelemről, a tagadásról, a szerelemről, az örömről és a bánatról. Minden olyan érzésről, amin az utóbbi majdnem 6 évben átmentünk, és amin sajnos rengetegen átmennek. Fogadjátok szeretettel!





Az eddigi bejegyzések:






Le kéne cserélni, vagy el kéne hagyni ezt az intro szöveget. Reménytelenségről, feladásról, félelemről, tagadásról ugyanis szó sincs! 😊 Megvolt ma az orvosi látogatás. Féltem előtte, magától a dokitól is, meg hogy mivel, hogyan, mennyire és mennyi ideig fog matatni. De persze ez az egész eltörpült amellett, hogy mennyire izgultunk, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye.


A kapott időpontunk után 1 perccel hívtak is, gyors adatfelvétel után pedig már azon kaptam magam, hogy fekszem egy asztalon/ágyon/kemény, műanyag vackon, amin nem lehet levegőt kapni, és nézem a kisbabánkat a képernyőn. 😊 8 és fél hetes, picit fiatalabb, mint gondoltam, mert miért is lett volna időben az ovulációm… Mindegy. Tök mindegy. Minden mindegy. Alig több, mint 2 centi cukiság, hatalmas okos fejjel, és erős, szabályos szívhanggal. Jó helyen, jó méretben, teljesen rendben. 😊
 

Április 26-án írom ezt egyébként, amikor olvassátok, akkor már 12 hetes, biztonságban lévő babánk van. Persze a család és a barátok nem várhatnak, úgysem bírnám ki még 3-4 hétig, szóval 8-9 hetesen akinek kell, már elkotyogjuk/tuk, de a nagy nyilvánossággal várni szerettünk volna. Idővel úgyis ritkulni fognak ezek a bejegyzések picit, szerintem hamar behozom magam.


Még egy gyors rákszűrést csinált a doki, meg pár kérdést is feltettünk neki. Kaptunk képet is, amit viszont megmutatni biztosan nem fogok sehol a neten. Tervezünk majd 4D-t is csináltatni, ha ott készül valami cuki arcfotó, akkor azt lehet, hogy megmutatom, de hagyományos ultrahang képet ne várjatok. Az olyan furi nekem. Az orvos egyébként tündéri, kedves, mosolygós, humoros, fiatal, de van tapasztalata is bőven. Abszolút nem izgultam, nem éreztem kellemetlenül magam még a „matatós” akció közben sem, szóval jó választásnak tűnik. 


3 hét múlva megyünk újra leskelődni és hallgatózni.. Addig még védőnő, valószínűleg labor, na ezeket annyira nem várom. A védőnőt azért nem, mert szerintem anyukám 5 gyerekes tapasztalatával többre mennék, mint mondjuk egy 20 éves, frissen végzett leányzóval, a labortól meg írtam már a múltkor is, hogy irtózom. De őszintén szólva valami olyan elvarázsolt világban vagyok most épp, hogy tökre hidegen hagy minden kellemetlenség.


Egyébként tök vicces, mert a doki után még kihasználtuk Cicc itthonlétét, így egyéb okmányiroda, posta és társai helyek közt beugrottunk a DM-be is neki samponért meg nekem jégkocka zacsiért, ahol megint találtam egy megmaradt DM boxot, a múltkori wellness doboz után. Bababox volt. Hazahoztuk. 😊 Szóval van 22 db pelusunk, 54 popsitörlőnk, popsikrémünk és babafürdetőnk is. Valami tele alkohollal és parfümmel babatestápoló is van a dobozban, azzal nem tudom, mi lesz, de a lényeg, hogy betáraztunk hasznosságokból picit.


Valamilyen várandósnaplót is szerettem volna ma venni, hogy már az elejétől vezetni tudjam a tüneteimet, ultrahangokat, stb-t, de sajnos a Tesco könyvrészlegén semmi értelmes nem volt, úgyhogy hétvégén könyvesboltozunk majd egyet. Illetve megyünk anyukámékhoz és elújságoljuk a jó hírt, tök kíváncsi vagyok rá, mit fognak szólni. Azt hiszem, megér majd egy bejegyzést, úgyhogy ha minden jól megy, ez lesz a következő részben…


folyt. köv.

Örökkékékazég

4 megjegyzés:

  1. Annyira örülök, hogy ilyen szuperen alakulnak nálatok a dolgok! ;)
    Remek szülők lesztek, jó helyet választott magának a kisbabátok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, igyekezni fogunk, hogy majd ő is így gondoljon ránk. :)

      Törlés
  2. Jaj, olyan jó ezeket a bejegyzéseidet olvasni! Egyik legjobb barátnőm is vasárnap újságolta el, hogy kisbabát vár. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek. Én is imádom őket írni, el is terveztem, hogy ha végzek a sorozattal, akkor majd beköttetem és valamikor megkapja a gyerkőc, lássa, hogy vártuk. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)