101-1001 kihívás #2



Kezdés: 2016. január 1.
Befejezés: 2018. augusztus 28.

Ahogy a dátumokból is látható, tavaly január elsején vágtam bele ebbe a kihívásba. Nagy lelkesedéssel állítottam össze a listámat, és bele is vetettem magam a pontokba, azonban a beszámolók elmaradtak. Egész jól állok vele, illetve nem szeretném, ha ez így abbamaradna, szóval arra gondoltam, hogy kicsit megkésve, de nekiesek mégiscsak az írásnak a pontjaimról. Mivel 101 dolog rengeteg, én pedig nem a tömör és rövid megfogalmazásról vagyok ismert, lehetetlennek látom egy bejegyzésbe besűríteni az eddig elérteket, úgyhogy úgy döntöttem, 4 részben fogom ezt megtenni, és minden részben 25 pontról rántom le a leplet. Mármint arról, hogy hogyan állok velük. A teljes listát egyébként ITT tudjátok megnézni, és akkor most jöjjön az első 25 eredményem/kudarcom. :)





A teljesen elkészült pontok jelölése: 🙌
A részben elkészült pontok jelölése:  🙋
Amiről írtam vagy készítettem videót, azt belinkelem. :) 


🙌 1. megsimogatni egy olyan állatot, amit eddig sosem: mopszot 2016-ban simiztem először márciusban, bár kutyát már természetesen korábban is sokat. Viszont baglyot még sosem érintettem, decemberig. Az egri karácsonyi vásárban volt egy simizhető példány és természetesen kihasználtam a lehetőséget. :) Sőt, muflont és szarvast is idén simogattam először.

🙌 2. 2 teljes hétig nem sminkelni: októberben volt egy hosszabb betegségem, amikor élni sem nagyon volt kedvem, nemhogy sminkelni, így ez az időszak besegített kicsit ebben a feladatban.

🙋 3. megnézni az összes Rachel McAdams filmet: egy olyat sem láttam, amit korábban még nem (viszont egyébként sokat láttam tőle), így ebbe bele kell húznom. Az összes ilyen jellegű, filmes feladatnál a Port.hu-ra fogok egyébként hagyatkozni. :)

4. 1 hónapig nem venni semmilyen sminkcuccot: nincs kész és őszintén szólva nem is tudom, hogy erre képes leszek-e. Talán, ha találunk végre házat, akkor a költözés hónapja kimarad, hiszen nem sok bútorunk van, így arra kell majd sokat költeni. Drukkoljatok! :)

🙋 5. meglepni a férjemet egy random napon, gyertyafényes vacsival: évfordulón, szülinapon, névnapon volt ilyen, random idén tavaly nem. Idén belehúzok kicsit a romantikába! :)

🙋 6. újra látni a Bánk Bánt: neten vagy 3x megnéztem, sőt, hallgattam is sokat, de sajnos az Operaházba nem jutottunk el az évben (köszi pánikbetegségnek tűnő kezdődő agybaj…).

7. egy hétig minden nap tollasozni a férjemmel: egyszer nekiálltunk tavasszal tollasozni, amikor az egyik ütőnk teljesen szétesett, amit eddig nem sikerült még pótolni. Helyette rengeteget ping-pongoztunk, ezt egy vlogban láthattátok is. Kell egy új ütő!

8. megtanulni horgolni: van még néhány hasonló pont, kötéssel és hímzéssel kapcsolatos, amiket amúgy imádok és isteni időtöltésnek tartom őket, de őszintén szólva, a főbérlőnk tavaly téli lakásfelújításának köszönhetően (mármint a mi albérletünket újította, csak ugye nem mi akartuk, így ez az ő projektje) a nem folyton használt cuccaink még mindig dobozokban vannak. Ez valahol tök gáz, mert lassan egy év eltelt, viszont annyira mennénk már innen, hogy valahol tök megnyugtató, hogy mobilabbak vagyunk ezáltal. Lehet, hogy ezt csak bebeszélem magamnak, de mégis jó érzés ránézni a dobozokra, amik nekem most a lehetőségeket szimbolizálják, még ha bosszantó is, hogy ha kellene egy tű meg egy cérna, akkor venni kellene, mert hirtelen azt sem tudom, melyik dobozban kell őket keresni.

🙋 9. szerelmes levelet írni a férjemnek, alkalom nélkül: utazáskor, ünnepekkor írtam, meg random, alkalom nélküli sms-t is. Egyik sem számít igazán, úgyhogy idén nekiesek ennek is. :)






🙋 10. találni 3 olyan lila árnyalatot, ami tetszik: nem mondom, hogy megszerettem bármilyen lila színt is, de az alig lila, inkább magenta, illetve a nagyon halvány, kékes szürkés árnyalatokkal egészen ki vagyok békülve. A harmadikat egyelőre nem találtam meg.

🙌 11. esőben csókolózni: 2016. 01. 11. van ide felírva, de több alkalom is volt. :)

🙋 12. megnézni az összes Jayma Mays filmet: ha az összes Youtube-videó lenne a feladat, amiben valaha szerepelt, pipa lenne, a filmjeiből még nem láttam mindent. Viszont újra Glee-zek és ahhh, imádom! <3

13. végignézni a Grease 2-t (pedig annyira vacak…): 3x nekiálltam, de a 20. percnél egyszer sem jutottam tovább. Sosem fogom megérteni, hogy hogy engedhették, ráadásul ezen a néven megjelenni. Szar az a film, nehéz lesz végigszenvedni egyszer is.

🙌 14. Pécsre utazni, ugyanoda, ahol a párom megkérte a kezem, majd nászútra mentünk: március 13. és 15. között megtörtént, még a szállásunk is ugyanaz volt. :)

15. készíteni egy blogos pólót: végre elégedett vagyok a logómmal, és a hosszú névtől is sikerül lassan búcsút vennem és Örökkékékazég néven tovább működnöm, szóval aktuális ez is és a bögre is. :)

🙌 16. venni egy epilátort: vettem, használtam kb 5x, mindig sírtam a fájdalomtól, szóval épp azon gondolkozom, hogy vajon mennyire lenne ciki eladni…

17. 2 hónapig semmit sem enni a Mekiben: a Mekiről fogok írni egyszer egy bejegyzést, ami évek óta érlelődik bennem. Nem volt 2 hónap és szerintem nem is lesz.

18. 4 egymást követő vasárnapon beülni 4 kereszt(y)én(y) felekezet istentiszteletére (református, róm. kat., baptista, evangélikus): a fő probléma ezzel a ponttal a folytonos körforgás, ami szerint alszom. Nehezen tudom elképzelni, hogy 4 hétig folyton reggel keljek, este feküdjek, templom pedig ugye délelőtt van. Dolgozni kell az alvásomon, sajnos problémás…




🙌 19. megtanulni kenyeret sütni: yepp! :)

20. beszerezni egy hajsütővasat: nem értem ezt a pontot, mert nincs rá szükségem a hullámos hajammal… Van még néhány teljesíthetetlennek tűnő, nem tudom, mi lesz ezekkel.

21. eljutni Veronába: na ez is furi. 2015 nyarára le volt foglalva a szállás, megterveztük az utazást, aztán pánikolni kezdtem a szívem miatt és lemondtuk. Nincs egyébként bajom, jól vagyok, csak egy szépségvitamintól lett durva túladagolásom, ami szapora szívverés formájában jelentkezett, viszont akkor annyira rágörcsöltem, hogy lemondtuk. Magyarországon is rettegek a kórházaktól, orvosoktól, külföldön, ahol el se tudom mondani, mi a bajom, szörnyű lett volna rosszul lenni… Idén is beterveztük október-november, mindenképp hidegebb idő környékére, aztán jött a saját ház iránti nagyon erős vágy tavasszal, így úgy voltunk vele, inkább spóroljunk. Nagyon mennék, szerelmes vagyok abba a tájba, és Cicc is kíváncsi és lelkes, de jelenleg fontosabb a ház-projekt.

22. enni a Like Bisztróban (Hajdú Peti étterme): egyelőre nem jártunk ott, de még mindig szeretnénk. :)

🙋 23. megismerni 5 új embert: blogger-fronton ismerkedtem 2016-ban elég sokat, így ismeretlen ismerősök sokan, de mégis valahol úgy érzem, sikerült kiigazodnom rajtuk. Katy-val eddig sosem beszélgettünk, de valamikor nyáron beindult a dolog, és bár nem beszélünk naponta, sőt hetente sem, amikor igen, akkor bármiről és sokat és hihetetlenül élvezetesen. Brigivel már találkoztunk is, szuper délutánt töltöttünk együtt, és bár sok dologgal kapcsolatban egészen máshogy gondolkozunk, őt is úgy érzem, hogy megismertem. Számomra az ismerés ezt jelenti, nem azt, hogy felismerem az utcán, vagy hogy nézem a videóit, szóval egyelőre csak velük büszkélkedhetek. :)

🙌 24. 5 új Youtube-ost felfedezni és feliratkozni a csatornájukra: Niki videóira a fentebb említett októberi haláltusám közepette olyan szinten ráfüggtem, hogy legalább 3x láttam eddig mindent. Volt egy gyors, 2-3 hónapos leforgású Simply Nailogical mániám is, azonban ebből a nőből éppen ennyi bőven elég is volt. Eleinte nagyon bejött a stílusa, de az, ahogy a pasiját kihasználja, szerintem gusztustalan, így egy gyors kis szerelemhullám után hamar le is iratkoztam róla. Nóri ebben az évben kezdett el videózni, és bár mostanában inaktív, remélem, hamarosan feltámad a csatornája. Jazzybum videóit is imádom, és idén találtam rá, illetve új csatorna-kedvencem Péter Bence is, aki egy elképesztően tehetséges zongorista srác.

25. hóembert építeni: nem volt hó azóta sem.


Ennyi tehát az első 25 pont, igyekszem minél előbb jelentkezni a következő adaggal. :)

Örökkékékazég

4 megjegyzés:

  1. A McDondald's-os bejegyzésre kíváncsi leszek. Pécs csodás város :) Verona számomra is olyan hely ahova szeretnék eljutni. Házikenyér sütésről tervezel írni? Pont a napokban gondolkoztam el, hogy milyen jó lenne hozzá beszerezni egy gépet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kíváncsi vagyok rá, meg a fogadtatásra... :D
      Pécs és Verona álomvárosok, pedig amúgy én sokkal inkább elvágyódom a városokból, ki a természetbe, de ez a kettő, plusz Eger iszonyat nagy szerelem.
      A kenyérrel kapcsolatban lehet, hogy fogok írni, sőt, videón is gondolkoztam, mert egyébként akármilyen ijesztő is, baromi egyszerű folyamat az elkészítése és mérföldekkel jobb, mint bármilyen pékségben. A gépet viszont én nem igazán ajánlom. Anyukámnak van, de én sosem bírtam megenni azokat, amiket ő sütött benne, valahogy nem dagaszt rendesen az a gép, vagy nem tudom. A simán összegyúrt, dagasztott, kelesztett, kézzel megalkotott kenyér sokkal finomabb. :)

      Törlés
  2. Jó lista... Tetszik. Amúgy meg irigyellek. Tényleg. Én 2 diploma mellett sem engedhetem meg magamnak (jó állással, anyagilag), hogy ne dolgozzak és a férjem sem díjazná. Pedig olyan jó lenne kicsit csak háziasszonynak lenni, amit munka után, gyerek mellett nap-mint-nap csinálok. Hidd el, ez nem "rosszindulatú irigykedés" és jobban belegondolva a munka és ezáltal a kialakult napirend azért nem is olyan rossz (pl. az alvásnak). Végezetül: Citromhab Évi és Greensophia mellett a te videóidat mindig megnézem. :) Sikeres évet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      vettem volna rosszindulatúnak a kommented a kiemelés nélkül sem. Szerencsés vagyok, tudom. Viszont állnak olyan dolgok is a hátterében az itthonlétemnek, ami kicsit sem irigylésre méltó, szóval azért megvan ennek az oka, nem csak simán üdülök. :D

      Az alvásom egyébként suli és munka mellett is rossz volt, rengeteg olyan nap volt anno, amikor nulla perc alvással indultam suliba vagy dolgozni. Sajnos ez nálam ilyen. :/

      Egyébként én is irigykedek a gyerek miatt, szóval azt hiszem kvittek vagyunk. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)