A 10 legidegesítőbb dolog a foci EB-n (antisportolóként)



Bár a címben is helyet kapott, úgy érzem, muszáj újra, hangsúlyozottan kijelentem, hogy én vagyok a tökéletes ellenpéldája a sportok kedvelőinek. Persze van, amit szeretek, imádok ping-pongozni és tollasozni, rajongok a Forma1-ért és kifejezetten tudok élvezni néha 1-1 jégkorong mérkőzést (bár ez főként a hideg miatt van :D ). De alapvetően az átlag sport, mint olyan, távol áll tőlem és a lelkemtől. Nem hoz lázba sem EB, sem VB, de még az Olimpia sem. Persze jó dolog az, ha szerzünk valamilyen érmet, vagy elismerést, de számomra pl ezerszer fontosabb az, hogy Oscart kapott idén egy magyar film! Fontosabbnak érzem a kultúrát, mint a dühöt, fanatizmust és értelmetlen rohangálást. Természetesen nem eü. okokból, arra nyilván jó a sport, de szerintem értitek… :) No de elég a rizsából lássuk az utóbbi két hét számomra legidegesítőbb dolgait.





1. Nem lehet programot szervezni. Ez talán a legáltalánosabb probléma, hiszen biztosan mindenki családjában van 1-2 őrült, akinek minden meccset látnia KELL… Így történt pl múlt hétvégén, hogy a tervezett kisvonatozás nem jött össze, mert 6-ra haza kell érni. Persze el tudunk menni 3 hét múlva is nem, is ez a lényeg, de ha mondjuk egy számomra kedves és fontos koncertről kellene ilyen miatt lemondanom, nagyon hisztiznék.


2. Facebook. Adott tehát mondjuk a múlt hét szombat, a tervezett program lemondva, férj begubózva sörrel a nappaliba. Lehetne olvasnom, de úgysem tudnék koncentrálni, hiszen Cicc is hangos, meg jó esetben Gundi is. Jó esetben, mert az ő hangját még szeretem is, a többi kommentátortól a hideg ráz. Szóval olvasás kilőve. A filmezés, sorozatozás szintén. Írni, vágni ugyanezért nem lehet, szóval maradt a böngészés, szörfölés. Minden út a Facebookhoz vezet, így belép az ember és mit lát? Persze, hogy ugyanazt a számára totál érdektelen vackot. A nagyobb hírportálok minden helyzetről külön cikket írnak, a sok önjelölt kommentátor meg szintén azt is kiírja, ha valaki elbotlott egy fűcsomóban… Kit érdekel? :D


3. Oké, nem jött be a Facebook, akkor telefon elő, Insta be. Az általam követettek nagyjából így állnak össze: 10% márka, 20% macska, 20% blogger, 10% tutorial, 20% színész/énekes, a maradék 20 pedig internetes oldalak, webshopok, illetve néhány ismerős. A márkák limitált kollekciókat gyártanak, a macskákon zászlós díszek vannak, a bloggerek magyar zászlós sminket és körmöt készítenek, és az utolsó kategória is mind-mind EB lázban ég. Tehát maradt némi tutorial, aminek a fele reklám, és a többnyire amerikai celebek. Minden 9 focis képre jut egy normális. Ez szerintem gáz.


4. Baráti csevegés. Ha csak a Messengeremen végigpörgetek, 23 emberrel beszéltem az elmúlt két hétben és össz-vissz 5-tel nem jött elő az EB-téma. Egyszerűen mindenki erről beszél. Én pedig nem értem ezt az egészet. Ciccel egyébként ugyanez, nem is emlékszem, mikor beszéltünk úgy bármiről is, hogy ne kanyarodott volna a foci-téma felé.


5. Mémek. Az összes közösségi oldalon. Következetesség nélkül. Magyarázza már el nekem valaki, hogy mi abban a logika, hogy két napig azt osztja meg mindenki, hogy a spanyol ("Dehát portugál!" - Cicc) műmájer kisfiú hogyan hisztizett, majd eltelik egy nap és már Böjte Csabával kötik össze, és jó gyerek ő ám… Egyébként minden híres ember adakozik ide-oda, nyilván, hiszen annyi pénzük van, amennyit soha a büdös életben nem fognak elkölteni, főleg egy sportoló, akinek valamilyen szinten egészségesen kell(ene) élnie. Valami miatt ő éppen a Déván működő gyermekotthont szúrta ki magának, ami tök jó dolog és az is tök oké, hogy kiemeljük és örülünk neki, de egyrészt ez semmivel sem jobb, mint hogy a Bereczki támogatja a Dévény Anna Alapítványt, másrészt ha egész pénteken röhögünk a gyereken, miért kell egész szombaton ajnározni? Logika…





6. Lenéznek, ha te nem drukkolsz. Ez a legrosszabb, és tuti, most is meg fogom kapni, hogy szar vagyok, mert ezeket a pontokat összeszedtem. De banyek, ne legyek már azért rossz ember, mert nem pisilem össze magam egy olyan eredménytől, amit 15 másik ország is elért… Tudom, tudom, több 10 éve nem jutott el idáig a magyar csapat. Elég szomorú.


7. Ál-rajongás. Számomra kifejezetten irritáló azok rajongása, akik amúgy hozzám hasonlóan nem érdeklődnek a foci iránt. Biztos velem van a baj, de én nem érzem szükségét telenyomni a közösségi oldalaimat olyan tartalmakkal, ami épp menőnek számít, csak azért, hogy ez meg az lássa, lájkolja… Nem is dühöngök miatta, de ha egyszer hidegen hagy, akkor minek írogassam ki? Nos, sokan erről máshogy vélekednek. Biztos vagyok benne, hogy pl a beautybloggerek nagy része nem élvezi ezt az egészet. Mégis magyar zászlós sminket, manit, arcfestést készítenek. De miért? Mert most ez a menő? Ne már!


8. Reklámfogás. Természetesen a cégek, boltok is kihasználják a dolgot némi extra bevételre. Ahogy Valentin-napon a virágosok, az ajándékboltok és a csokit árusító üzletek járnak jól a szívecskés, rózsaszín, hipercuki csillámpóni stílusú cuccokkal, úgy most az összes sör, üdítő, rágcsa, de még a kolbász és szalámi-forgalmazók is. Láttátok a Tescoban kapható kolbász+szalámi EB-s design-t kapott összecsomagolást? A söröspohár meg a mez, labda, sál, kürt, az rendben van, de lassan a tamponra is rányomják a logót, hogy kétszer annyiért adhassák el…


9. Részegek. A közbiztonság amúgy is nevetséges mostanság, de azért az, hogy fényes nappal is a hulla részeg Messi-mezes csávó elől kell elugranom, mert vagy lehány, vagy csak szimplán rámesik, ne adj’ Isten, elkap és beránt a bokorba (bár a kövérség ennek jó ellenszere :D ), az szerintem gáz.


10. Büszke magyarok. Direkt hagytam a végére, ugyanis a legnehezebb téma. Hiszen manapság politikáról, hazaszeretetről nehéz véleményt formálni, úgyis lesz, aki nem ért egyet. De hogy kevésbé legyek általános, szűkítem a kört mondjuk a bloggerekre. Valaki árulja már el, hogy miért most kell piros-fehér-zöld manit, sminket, ruhát viselni? Miért nem márc. 15-én vagy aug. 20-án? Ja, mert akkor Petőfi meg tűzijáték van… Nos, szerintem meg pl. augusztus 20-ának rohadtul nem a tűzijáték, meg a „majális” a lényege és sokkal inkább helytálló lenne abban az időszakban a magyar motívumok használata/viselete. De biztos megint én vagyok a szűklátókörű.


Ha akad, aki még olvas és nem zárta be a posztot az első 2-3 pont után, akkor azok azt hiszem, hasonlóan gondolkozhatnak, mint én, és akkor nekik üzenem: MÁR CSAK KÉT HÉT!! :) <3


Ti hogy vagytok ezzel az őrülettel? Értitek, részt vesztek benne, vagy titeket is hidegen hagy az egész?



Örökkékékazég

12 megjegyzés:

  1. Nyüszítve vihogtam végig a bejegyzést, a kedvencem ezen a hétvégén, üdítő kikapcsolódás a foci mágikus világában! :D :D :D
    Meg kell mondjam, ez a sport engem sem bír inspirálni semmire, még egy piros alapon fehér pöttyös labda talán megütné ezt a mércét egy ovijeles manikűrben...ami szintén nem teljesen az én világom. Nem nézem le, de hidegen hagy, sőt idegesít a focival kapcsolatos hajcihő, amely jó ürügy antiszociális viselkedésformák büntetlen gyakorlására, amikor alkalmi alkeszek rajzanak fényes nappal is, én köszönöm szépen, inkább túlélésre rendezkedem be és vágom a centit, hányat kell még aludni, mire nyugalom lesz.

    MOndhatnám, hogy nézz be hozzám felüdülni, de sajnos, a hőség miatt ezen a héten nem voltam túl termékeny! :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy átérzi valaki a problémámat. :D A meleggel szintén hasonlóan vagyunk, a héten én sem írtam ennél többet, ezt is éjjel 3 és 4 között, amikor "csak" 30 fok volt, nem pedig 40... :D

      Szerencsére fogy a centi, aztán jöhet a következő mérföldkő: az olimpia. :D :D Előre félek.

      Törlés
  2. Jaj, ez de annyira az én gondolataim :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, köszönöm, köszönöm ♡ végre valaki aki megérti, miért nem szeretem a foci EB-t .....
    Facebook,Insta, Tumblr, Snapchat...de még a Google is kilőve ilyenkor ... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó Internet-rehab lehetne amúgy a dologból, amennyiben nem lennék őrült sorozat-fan és kibírnék akár csak egy napot is pár rész nélkül. :D :D

      Törlés
  4. Szia! Ildie blogján találkoztunk. Hadd legyen az ellenpont :)
    Mivel lehet a magyaroknak drukkolni (lehetett), ezért nézték sokan a focit. Én is.
    1. igen, ki kell bírni ezt a szezont, másnak most más fontos. Kinek a koncert, kinek a foci. Ha mindenkinek a környezetedben a foci, akkor csak a kibekkelés segít. Esetleg mondhatod, hogy jó, most nézted a focit, de tartozol nekem egy mozival emiatt :)
    2-3-4. Direkt örülök, hogy lehet valami pozitívról beszélni, nem arról, hogy megölte, felrobbantotta, felgyújtotta, lesavazta stb. Tegnap kikapcsoltam a Híradót, nem bírtam.
    5. A mémek viccesek. Az viszont szomorú, hogy a magyar hírességek miért nincsenek felkapva ennyire, ha jót tesznek?? pl. ahogy írtad, Berecki.
    6. Emiatt nem kell lenézni, de tudod, nekünk ez is nagy siker. A mi kutyánk kölyke :)
    7. Ez egy alkalom, inspiráció, aki nem élvezi, minek csinálja, úgy kell neki.
    8. Így működik a világ. Ha a Star Warst mutatják be, akkor mindenen az van, ha EB van, akkor meg kolbászon is :) Hátha valaki elfelejti :D
    9. A részeges alakoknak nem kell alkalom az iváshoz.
    10. Aki ilyenkor piros-fehér-zöld manit fest, az húsvétkor karácsonyfásat, húsvétkor nyulasat, nyáron hullámos motívumosat :) Másrészt meg a szurkolók ezzel különböztetik meg magukat, kinek drukkolnak. Nem újkeletű dolog.

    VálaszTörlés
  5. Oooké... akkor én, mint hatalmas focimániás jövök képviselni a másik tábort. :D Tudom én, akinek inge, ne vegye magára, nem is veszem, de azért nem ilyen fehér vagy fekete a dolog. Igen, engem sem lehet elrángatni EB, VB (de a Bundesliga Bayernes meccsei alatt sem) alatt a gépem elől. Barátnőm, hozzád hasonlóan érdeklődik már, hogy mikor lesz vége az EBnek, mert jó lenne már kicsi kimozdulni. :)
    Abban is egyet értek veletek, hogy vannak huligánok. Persze, de hol nincsenek? Elmész egy fesztiválra, ugyanúgy vannak...
    Miért kell focis manikűr, smink? Szerintem a válasz pofon egyszerű. Mert szurkolók vagyunk, és olyan formán adjuk ezt mindenki más tudtára, ahogyan éppen tudjuk. Én manikűrös vagyok, tehát nálam a német-magyar meccsek előtt természetes, hogy ilyen színekben pompázó manikűrök születnek - de készítettem már németes tortát is, mikor két éve döntőbe jutott a csapat, vagy idén magyar zászlós chia-puddingot is. Ugyanúgy, ha élőben is el tudnék menni egy mérkőzésre, alap, hogy a csapatom színeiben legalább egy sálat/zászlót vagy akármit viselek, ami mutatja, hogy hova tartozok.
    Azt mondjuk kikérem magamnak, hogy csak ilyenkor készítenék manikűrt: március 15-én mindig magyar zászlós manikűrt viselek, illetve próbálok aug. 20-án is. Sőt, a székely ünnepek alkalmával is nem egyszer viseltem már székely zászlós vagy motívumos manikűrt.
    Nekem, mint focirajongónak az EB, VB ünnep és amint eljön az egyik döntője, már rögtön kezdődik a visszaszámlálás a két év múlva kezdődő másik világversenyig. Ti azt mondjátok, "még csak egy hét van hátra", én meg sírok, mert "már csak egy hét". :)
    Az olimpiás részhez már nem tudok hozzászólni, az többnyire engem is hidegen hagy. Néha követem, a magyar és román (főleg ha székely sportoló) sikereknek örülök, de annyira engem sem hoz lázba, nem kötnek le ezek a sportok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ellenvéleményt. :D
      Ne kérd ki magadnak, nyilván nem annak szólt a "Miért nem márc. 15 és aug. 20", aki akkor is piros-fehér-zöldben nyomja. :)

      Most amúgy én is sírok, mert a színházakban elindult a nyári szünet. :)

      Törlés
    2. Hiába írtam a megjegyzés elején, hogy az inget nem veszem magamra, valahogy mégis sikerült. Azóta viszont levetettem már. :D
      Kitartást, előbb-utóbb csak elkezdődik az új évad! ;)

      Törlés
  6. Hát igen. Valaki nagyon nem, valaki igen. Én sztem a középút vagyok. A nemzetközi sporteseményeket szeretem megnézni, eufóriát érzek, ha a magyarok jól teljesítenek és büszke vagyok rájuk, de más szimpatikus nemzet fiaiért-lányaiért is tudok izgulni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy lemondok egy találkozót az EB-meccs miatt mondjuk, de szívesen megnézem, ha van időm. :)

    VálaszTörlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)