Hype az angol paletták körül – van alapja az imádatnak?



Ha ezt olvassátok, bizonyára van már címe a bejegyzésnek, hiszen cím nélkül nagyon amatőr dolog lenne kitenni, de egyelőre fogalmam sincs, mi lesz ez. Lehetne az, hogy Angol sminkmárkák, de ebbe beletartozna pl. a Rimmel is, amit imádok, szóval kilőve… Lehetne az is, hogy A rózsaszín állatos webshop termékei, de forgalmaznak mást is, így ez sem jó. Lehetne csak simán Népbutítás is, de az nem utalna a beauty témára, így a tartalomra. Minden esetre mondanivalóm van bőven, így írok most itt magamnak, cím nélkül, aztán remélem, utólag beugrik majd valami találó cím is.


 
Tehát ahogyan már említettem, angol márkákról lesz szó, amiket itthon elsősorban egy rózsaszín kihalófélben lévő állatkával fémjelzett cég forgalmaz. Nem az ő hibájuk persze a termékek silánysága, így véletlenül sem az oldal ellen szeretnék szólni, azzal nincsen semmi baj. Viszont a két fő márkájukkal kapcsolatban hónapok óta kikívánkozik belőlem néhány dolog és mostanra sikerült odáig eljutnom, hogy nem várok, nem kertelek és megírom ezt a posztot.




















Tehát adott az oldal, annak pedig két fő húzómárkája, amiket bátor leszek és akárhány embert is magam ellen fordítok ezzel, nevükön nevezek: a Makeup Revolution és az I <3 Makeup palettákról lesz szó. Mindkettő angol székhelyű és mindkettő fő profilja, hogy olyan márkák palettáinak másolatait készítik el, mint pl. az Urban Decay, vagy a Too Faced. Persze nem Ebay-es módon, nem full ugyanabban a csomagolásban és feliratozással, de mégis nyíltan vállalva a koppintást. Persze átlagos jövedelmű magyar nőként sokkal elérhetőbbek ezek a paletták, mint az eredetiek, így sok más társammal együtt én is beleestem a vásárlás hibájába. Mert hogy igenis hiba volt mindkét paletta beszerzése. Lehetne külön tesztet írni mindkettőről, de alapvetően ugyanazt tapasztaltam, szóval nem is szedném szét őket. A csomagolásuk olcsó, gagyi, háromszor hozzáérek és le is kopott a felirat jellegű, ami persze nem a lényeg, de mégis számít. A színek nagyon szépek, olyanok, amibe beleszeret az ember – bár persze ez nem ezeknek a cégeknek az érdeme, hiszen egyetlen színt sem ők találtak ki. A zár gagyi műanyag létére jó, biztonságos, erősen bepattan, így lehet(ne) őket utazáshoz is használni. Az applikátort sosem fogom megérteni, hogy minek teszik bele a palettákba, de ez majdnem minden márkánál így van, szóval ezt nem hozhatom fel ellenük. A festékek minőségét annál inkább.


A pigementáltság még elmegy, nem rosszabb egyik sem, mint pl. egy Essence paletta, de a potyogás elképesztő. Konkrétan több festék kerül az arcomra, mint a szemhéjamra, ami szerintem borzasztó idegesítő. De persze le lehet takarítani, sőt, lehet szemfestés után alapozni, előtte meg még áttörölni mondjuk egy kis micellás vízzel a képünket, így kiküszöbölhető a kék-zöld-arany foltos arc. De vajon megéri trükközni? Lesz olyan szép az a smink, amit készítünk velük, hogy érdemes legyen vesződni vele? Nos, a válaszom egyszerű és szomorú: nem. Ugyanis ezek a festékek egyáltalán nem tartósak. És most ne arra gondoljatok, hogy alap nélkül csak feldobom és a nap végére lejön. Nem. Ez alappal is max 3 órát bír ki, pedig nem extra olajos a szemhéjam és egyébként az olcsó drogériás márkák gagyinak titulált púderei simán kitartanak rajtam reggeltől estig alappal. És akkor azt már csak félve említem meg, hogy el se lehet őket túl szépen dolgozni, mert a fényes színek már-már krémesek, de persze a darabos fajtából, a mattaknak nincs színük, a világosak konkrétan olyanok, mint a liszt… Kezdek ingerült lenni. :D



Kezdő palettának, játszani elmegy mindkettő, mert szenvedéssel ki lehet belőlük hozni valami elfogadhatót, de egy normális sminkeket készítő, felnőtt, érett nőnek szerintem felesleges pénzkidobást jelentenek. Persze nem tudom, hogy a többi paletta milyen, hiszen nekem csak ez a kettő van, így az is lehet, hogy én kaptam pont két hibás darabot és az összes többi példány szuper… Nem hiszem, de lehet. Mindenesetre én azt látom, hogy akinek nincs más palettája, az elégedett vele, aki viszont akár csak annyival is feljebb merészkedett, hogy pl. Ebayről rendeljen magának másolatokat, már az hatalmas különbséget fog tapasztalni, sok esetben olcsóbban. Röhej, de igaz. :/


Persze ott sem minden arany, ami fénylik, nem mondom, hogy minden jó, amit Kínában hamisítanak, sőt… aki teheti és akarja, az vegye meg az eredeti festékeket. De úgy gondolom, hogy fontos beszélni/írni ezekről a dolgokról is, mert a hatalmas hype-nak az említett márkák iránt én úgy érzem, nincsen valóságalapja, és biztos vagyok benne, hogy ha több paletta jelenne meg a drogériák polcain, akár a legolcsóbb márkáknál is, és lenne a nőknek választási lehetősége, akkor jelentősen lecsökkenne az említett webshop látogatottsága. Ismétlem, nem az oldallal van bajom, hanem a termékekkel, amiket árul.



És akkor a végére a sluszpoén: szintén angol és túlhype-olt márka a Sleek. És nem is tudom, hogy írjam káromkodás nélkül, de… csapnivaló. Bővebben talán egy másik bejegyzésben írok majd erről, még próbálgatom ilyen-olyan módon használni, hátha, de aki látta a paletta tag-emet, az sejtheti, mi lesz abban az írásban.
























A posztot régóta terveztem, de nem titkolom, Ildi bloggerbarátnőm cikkének hatására kezdtem el éppen most pötyögni erről. :)


Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok az említett márkákkal kapcsolatban?

Örökkékékazég

18 megjegyzés:

  1. Szia Betti! A rózsaszín macit már régóta nem követem a facen. Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor ebayről beszerezhető kb. 400 forintos karkötőt árultak 3000 forint körüli áron. :/ Azért ez több, mint egyszerű lehúzás. :/ Ilyen oldalt nem vagyok hajlandó követni, rendelni meg pláne nem fogok tőlük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, ez is megérne egy posztot, viszont ezt sajnos nem csak ők csinálják, hanem rengetegen. Egy csomó bolt épül Ebayes vackokra, millió adok-veszek Facebook csoportban is mennek az Ebayes cuccok, de még az Avon katalógus táskás-ékszeres oldala is tele van ezekkel. Amivel nincs is baj a maga helyén, hiszen nem annyira gagyik, megérnek 1-2 dollárt, amennyiért adják, de a sokszor 10x-es ár, amit elkérnek érte magyar boltokban, az nevetséges.

      Törlés
    2. Brushegg, 2 dollár az eBayről, 5890 ft a Pinkpandáról. Nevetséges. Bár az angoltudás pénz... na de ez már régen túl van minden pofátlanság határán.

      Törlés
    3. Van 1 dollárért is, épp most rendeltem kettőt múlt héten. :)

      Törlés
    4. Igen, vannak akik megrendelik ebayről és valamennyi hasznot rárakva tovább értékesítik, de ha már az eredeti ár többszörösét kérik érte, az a pofátlanság netovábbja. :/ Én teljesen osztom Betti nézetét miszerint a koppintás is lehet jó minőségű. Soha nem adnék pl. egy palettáért 15-20 ezret ha az ebayen lényegesen olcsóbban hozzájutok.
      Szeretem az ilyen és ehhez hasonló posztokat, mert a negatív kritikának is hangot kell adni.

      Törlés
  2. Nekem egy MUR palettám van, az azt hiszem nem koppintása semminek, legalább is én nem láttam hasonlót másnál, de nyugodtan cáfoljon meg bárki. :) Egész jól működik, a színek is elég pigmentáltak és nem potyognak, a legutóbbi sminkes posztomban főleg azt használtam.
    Sleek palettám is van, igaz csak egy, de azt is szeretem.
    A webshop kihasználja a nagy keresletet az olcsó "dupe"-okra, meg minden másra. Ha csak a palettákat nézzük, biztos van legalább tíz hasonló szín összeállítású és nagyon sokan a csodát ígérő legolcsóbbat veszik meg. Aztán vagy szeretik vagy nem. Esetleg bebeszélik maguknak, hogy szeretik. Egyébként paletta ügyben Katy a nagy szakértő, nálam például sokat számít az ő véleménye egy-egy darabról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért írtam, hogy nem tudom, milyen a többi. Az a kettő, ami nekem van, katasztrófa mindkettő. Igen, Katy nálam is etalon, akár palettáról, akár bármi másról van szó. :)

      Törlés
  3. Az oldallal kapcsolatban számomra is kicsit szájhúzogatós az ékszerek ára, de ezt nem csak neki lehetne felróni. Én úgy vagyok ezekkel a hype-olt dolgokkal, hogy kiadják és míg egy nevesebb valaki nem szól róla pár jó szót addig azt se tudják hogy létezik e a márka. Például mostanság a Freedom márka kezdi felütni a fejét a blogger világban(ahogy észrevettem), de érdekes módon én már sokkal hamarabb találkoztam ezzel a márkával. Pedig akkor még hülyének néztek volna ha megemlítem hogy ilyen is létezik...
    Nekem is van pár palettám, de nekem nem igazán van bajom velük. A Sleek-et egyenesen imádom(persze egy két dolgot fel tudnék mutatni ellene) és a MUR Iconic 3 palettáját is szeretem. Minden szín szépen pigmentált, tény hogy a nap végére (10 óra elteltével) halványodik, de olyan fáradtan már nem nagyon izgat.
    Úgy vagyok vele, hogy bele lehet nyúlni nagy és kis márkáknál is kaksi termékekbe. Pont úgy ahogy egy kínaiban vásárolt cipő nekem volt hogy 5-6 évig is cipő volt míg egy barátnőmnek egy márkásabb darab 2 év alatt kuka lett. Pedig nem ezt várja az ember nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig a Mona Lisa mosolya jut eszembe az első bekezdésedről, vagy az ehhez hasonló gondolatokról... :D

      " - Ez nem műalkotás.
      - Miért, mikor lesz az?
      - Amikor azt mondja rá valaki.
      - Műalkotás.
      - A megfelelő személy.
      - Ki az?"

      Hülye világban élünk. Persze, hogy bele lehet, nem is mondtam, hogy az árukkal lenne a gond, vagy az elterjedtségükkel. Csak dühít, hogy agyon vannak ajnározva a bloggerek által, miközben egyáltalán nem kiemelkedőek, konkrétan annyit (sem) tudnak, mint egy Essence, ami meg cikinek számít 1-2 blogger körében. Biztos ez is azért, mert valaki egyszer úgy gondolta... :/

      Törlés
  4. Én szeretem a MUR palettáimat. Hétvégén esküvőn/lagziban voltunk és a Flawless palettával készítettem a sminkem. Ugyan nem tartott 12 órán át, de 6-7 órát simán kibírt gyűrődés nélkül. A két csokipalettámmal is elégedett vagyok, ugyan potyognak, de egy tiszta ecsettel egyszerűen eltávolítható a festék. Tény, hogy a színeket építeni kell, de 3500 Ft-ért ne várjon csodákat az ember :) Cserébe viszont nagyon szép színeket kapunk, engem eez simán kárpótol a hibákért. A Sleek Oh so special palettája a legjobb palettám, igazán kihasználható mindennapi színeket tartalmaz és a minősége is szuper :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jájj, asszem nagyon nem tudok fogalmazni. Nem feltétlenül a palettákkal van nekem bajom, hanem azzal, ahogy mindenki beszél róluk, miközben nem olyan tökéletesek... Ezért idegesít roppant módon a sok kis tizenéves bloggerina, aki kipróbált egy palettát életében, ami történetesen pont egy ilyen paletta, és nem tudja, mi a jó, a sok birka meg megveszi.

      Amíg nem használtam szempillaspirált, én is el voltam ájulva, mikor kipróbáltam az elsőt. Ódákat zengtem róla, mert húha, befestette a pilláimat feketére, és persze ez is nagy változás volt a szőke kis csoffadt szőrszálakhoz képest. Épp a napokban kipróbáltam újra ugyanazt és basszus, katasztrófa. :/

      Törlés
    2. Évekig egy fajta szempillaspirált használtam,és teljesen elégedett voltam vele. Aztán talán két/három éve kipróbáltam egy másikat, azóta pedig nincs megállás, mindig újabb és újabbakat kell kipróbálnom :) Az, hogy a MUR paletták ilyen felkapottak, az áruknak és annak köszönhető, hogy híres palettákat is utánoznak, illetve viszonylag egyszerűen elérhetők...szerintem :) Első palettáknak nem rosszak ám. Amikor tizenéves voltam én is megelégedtem olyan dolgokkal, amiket ma már tuti nem vennék meg. Az mondjuk megint más kérdés, hogy ma már sokkal több minden eljut a tinikhez az interneten keresztül és a bőség zavarában azt sem tudják mire költsék a szüleik pénzét.

      Törlés
  5. Az utolsó bekezdéseden nagyon meglepődtem! Szerinted a Sleek túlhype-olt és gagyi?
    Én egyszerűen imádom! Legalább 10 Sleek paletta van itthon. Ha valaki azt mondaná, hogy egész hátralévő életemben csak egyetlen márka szemhéjpúdereit használhatnám, az a Sleek lenne! Te mit nem szeretsz benne??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs még megfelelő tapasztalatom vele kapcsolatban, ezért is nem fejtettem ki bővebben, de próbálgatom, tesztelgetem még mindenképp mindkettőt, és lesz róla bejegyzés. Vagy egy ehhez nagyon hasonló, vagy egy bűnbánó, ajnározó, egyelőre nem tudom. De amit eddig tapasztaltam, az katasztrófa és becsapva érzem magam a többi blogger által. Persze én vagyok bolond, hogy személyeskedek, de ez már az én problémám. :D

      Törlés
    2. Le is írtad magad, hogy mi a probléma. Nincs tapasztalatod, sem elegendő összehasonlítási alapod. Véleményed ettől függetlenül lehet, de ez a cikk akkor is erőteljesen lejárató. A sminkelés a színekről, az anyagismeretről és a technikáról szól, szerintem mindhárom téren tudsz még hova fejlődni.

      Törlés
    3. A Sleek-kel kapcsolatban nincsen tapasztalatom, egyébként van néhány palettám... :D Fejlődni mindig van hova, senki sincs azon a szinten, hogy ne tudna, hiszen mindig jönnek új technikák, anyagok, termékek... Köszi az építő jellegű kommentet. :P

      Törlés
  6. Szia Betti!

    Először is örülök, hogy megirtad ezt a bejegyzést, ugyanis épp MUR palettákat szerettem volna vetetni Angliában élő ismerősömmel, hogy majd valamikor nyáron, amikor jön Sartira nyaralni, elhozza nekem. Igy is ki szeretnék próbálni egyet, de legalább nem vásárolom magam hülyére belőlük, ugyanis szép kis listát irtam össze. A videód alá is irtam, hogy nekem van két Sleek palettám (Garden of Eden és Oh so special), de nem tapasztaltam potyogást, viszont ultrapigmentáltak a szinek. Ebay-ről van Chocolate Bar és Lorac Unzipped palettám, amiket imádok! Én a magam részéről köszönöm a bejegyzést, nekem nagy segitség volt, konkrétan azt hiszem, hogy megmentetted a pénztárcám tartalmát :). Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérj egy-kettőt, különböző kollekciókból, aztán ha már tudod, milyenek, akkor be lehet vásárolni. Én tuti, hogy nem vennék többet egyik márkától sem. A Sleek-et még tesztelem, de nekem a kettő közül egy nagyon vacaknak tűnik. :/

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)