Emese műhelye arckrém normál bőrre TESZT



Néhány héttel korábban találkoztam egy blogos Facebook-csoportban egy poszttal, ami a natúr- és a hétköznapi(bb), drogériákban fellelhető kozmetikumokról szólt. Főként az arcápolásról írt az adott blogger, majd a bejegyzése végén felkínálta a lehetőséget, hogy küld némi tesztelnivalót egy teszt és annak az oldalán való megosztása ellenében. Akik régebb óta olvasnak, tudják, hogy nem vagyok odáig a natúrkozmetikumokért, ugyanis mindig hiányzik az a plusz, amit a drogériás, vagy ázsiai krémekben megkapok. Mégis motoszkál bennem mindig a gondolat, hogy csak ki kéne próbálni 1-2 újabb natúr dolgot, hiszen a bőrünknek nyilvánvalóan ezek a természetes anyagok a legjobbak. 4 terméket kaptam tesztelésre, ezek közül elsőként az arckrémről szeretnék írni.

 
A terméket két változatban lehet megvásárolni, van egy normál-zsíros és egy száraz-érzékeny bőrre való változat. Bár a száraz bőr problémája nem áll távol tőlem, inkább a normál bőrre valót választottam, mert bár sokszor hámló és feszülő, valóban nagyon száraz bőrrel küzdök, a túl nehéz és zsíros krémektől gyakran kipattogok, így általában inkább normál bőrre való termékeket használok, csak gyakrabban. A másik, ami miatt a normál bőrre való verziót választottam, az az uborka és aloe vera kivonat, amit tartalmaz ez a krém, ugyanis mindkettő hatóanyagot imádja a bőröm. Nem utolsó sorban finom illatra is számítottam a két zöld növény miatt.




A csomagolás is választható a webshopban, pumpás és tégelyes műanyag közül lehet választani. Sokkal higiénikusabbnak tartom a pumpás megoldást, így én ezt választottam, Emese pedig volt olyan kedves és beletette nekem a tesztelésre küldött adagot, pedig nem így tervezte elküldeni. (Emberségből jeles. :) ) No de akkor nézzük is, hogyan működik ez a krém és sikerült-e megszeretnem ezáltal a natúrkozmetikumot, mint olyant.

A pumpa megnyomásakor egy sűrű, mascarponéhoz hasonlítható állagú fehér krém távozik a csomagolásból. Nagyon könnyen kenhető, szépen eldolgozható a bőrön, ráadásul az én száraz bőröm elképesztően gyorsan be is szívja, így sminkalapnak tökéletesen lehet használni. Az illata számomra csalódás, ugyanis sem az uborkát, sem az aloe verát, de még a kókuszolaj jellegzetes illatát sem érezni. Ehelyett egy furcsa nagymama-illat lengi be az orr környékét és sajnos ott is marad. Ha hamar elillanna, semmi bajom nem lenne vele, hiszen a fél perc, amíg tart a krémezés nem olyan sok. De sajnos amikor már teljesen beszívódott a krém, akkor is meg-megcsap az illat, ami… hát… nem túl kellemes. Nem tudom, mi fér bele ezekbe a kozmetikumokba, milyen anyagok mehetnek egyáltalán egy ilyen termékbe, használhatnak-e egyáltalán illóolajokat pl. Tényleg nem tudom, így lehet, hogy butaságot írok, de szerintem elfért volna benne egy nagyon minimális, enyhe illatot kölcsönző pl. citrusos illóolaj. Csak találgatok, tényleg, ezt ne vegyétek készpénznek. :D




A hatása egyébként remek, zsírosabb éjszakai arckrémmel párosítva pedig teljesen elég is nappalra egy száraz bőrű nőnek is. Én a teszt hitelessége miatt éjszakára sem használtam mást 3 hétig, csak ezt a krémet reggel és este is, illetve ha nem voltam kisminkelve, néha nappal is. A napi 3-szori használat bizonyult ideálisnak, olyankor nem éreztem száraznak a bőrömet. Illetve az utolsó egy hétben, amikor már annyira zavart a szaga, hogy nem bírtam napi kétszer sem elviselni, a Baviphat almácskájával felváltva használtam (alma este, Emese reggel). Úgy volt az igazi, így ha az illat nem zavart volna ennyire, el is használtam volna, mert egy teljesen jól működő krémről van szó. Végül a már unalomig emlegetett kellemetlenség miatt egy blogger-barátnőmnél kötött ki a krém, de nem tudom, szeretne-e ő is tesztet írni róla, így inkább nem nevezem meg őt. :)


Összességében egy szuper hidratálóról van szó, amit imádnék, ha csak egy fokkal elviselhetőbb lenne az illata. Annyi viszont biztos, hogy ha egyszer valamilyen allergiás-ekcémás dolog felütné a fejét nálam, tuti rendelnék az oldalról, mert ebben tényleg biztos lehetek, hogy nincsen parfüm. :D



Csomagolás:
Kinézet:
Illat: 0
Állag:
Azonnali hatás:
Hosszútávú hatás:
Könnyű kezelhetőség:
Választék:
Ár: 0
Beszerezhetőség: 0

Össz.: 7/10





A webshopot, ami egyben Emese blogja is, ITT találjátok! :)

A következő hetekben még három termékteszttel találkozhattok ettől a márkától, amiből kettőt én, egyet pedig egy vendégblogger fog elkészíteni. :)

Örökkékékazég

2 megjegyzés:

  1. Ha csak egyetlen dolgot említhetnék, amit a blogolásnak/bloggerlétnek köszönhetek, akkor biztosan azt mondanám, hogy örülök, hogy megismertem és megszerettem a natúr kozmetikumokat. Ha nincs a blogom, szinte biztos, hogy kevésbé lennék tudatos "bőrápoló".
    Én egyébként abban hiszek, hogy nem rövid távon kell a natúr kozmetikumok hatását vizsgálni, mert valószínűleg csak hosszú évek múltán fog megmutatkozni, hogy fiatal(abb) korában ki mennyire óvta a bőrét a káros összetevőktől.
    Emese portékájával még nem találkoztam, de nagyon szimpatikusnak tűnik a márka. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várd meg a következő teszteket, lesz olyan cucc, amit szerintem ahogy elfogy, rendelek újra, annyira szuper! 😊 én még elég kezdő vagyok natúr vonalon, de amiket eddig próbáltam, azok közül kimagasodik Emese gyakorlatilag bármelyik terméke a 3 nálam maradt közül. 😊

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)