A 3 legjobb blog (szerintetek)



Immáron harmadik alkalommal hívtam segítségül az egyik blogger csoport résztvevőit, hogy dobjunk össze közösen egy posztot. A korábbiakhoz hasonlóan (nélkülözhetetlen sminktermékek, függőséget okozó cuccok), most is 3 leget kértem a lelkes íróktól, konkrétan a 3 kedvenc blogjukat. Az e-mailek most is szépen gyűltek, én pedig ezúttal is imádtam olvasni a különböző véleményeket, linkeket és új blogokkal is megismerkedtem. Ha kíváncsiak vagytok 6 teljesen különböző témában író ember kedvenceire, tartsatok velem/velünk! :) 







Elég nehéz 3 blogot választani, az én blogomban Top 10 van az oldalsávban. https://elmenykepek.wordpress.com/

A legjobbak - természetesen kizárva az enyémeket, meg ahol vendég posztom van:

1. Szép világunk, mert tényleg szép és változatos, pihentető, de mégis ismeretterjesztő és nagyon pozitív. http://szepvilagunk.weebly.com/

2. Frady Endre, mert szórakoztat, mégis igazi művészet. http://fradyendre.blogspot.hu/

3. Szoros a verseny a Városliget barátai, a Derűlátó és Eszter között, de talán Esztert választom, mert majdnem olyan pozitív, mint a Derűlátó, és mégis olyan elgondolkodtató, mint a Városliget barátai.  http://barokeszter.hu/





Bevallom, nagyon nehezen választottam ki a top 3 kedvenc blogomat, ugyanis majdnem 100 blogot követek figyelemmel. Több napig gondolkoztam rajta, melyik hármat emeljem ki, de végül megszületett a döntés - azonban nincsenek fontossági-szerethetőségi sorrendbe állítva, hiszen ugyanúgy imádom az összeset. :)

1. Fanni gardróbja

Fanni blogja az elsők között volt, akiket olvasni kezdtem. Imádom a stílusát, hihetetlenül hangulatos képeket készít, és egy igazi, életvidám személyiség. Anno nagyon szerettem olvasni az esküvős bejegyzéseit, viszont mióta megszülettek a lányai, a babás posztok a kedvenceim - éppen ezért követem figyelemmel a "testvérblogját", a Derült égből ikreket, mely a lánykákról szól.

2. High heels&cakes -

Dóri egy hihetetlenül kreatív és meseszép lány, akinek nagyon igényes bejegyzései vannak. Ha inspirációra van szükségem, szívesen böngészem a blogját, hiszen szuper ötletekkel látja el az olvasóit. A kreatív dolgok mellett a kedvenc rovataim a Kincsek fillérekért és az 5 apró tipp, amikben nagyszerű ötleteket “lophatunk” el tőle.

3. Habfürdő - http://habfurdo.com/
Nos, szerintem Réka blogja nem igazán szorul magyarázatra: úgy szuper, ahogy van. :) Imádom a pozitív kisugárzását, ha egy kis bátorításra, energialöketre van szükségem, bátran fordulhatok hozzá az írásain keresztül. Le sem tagadhatnám, hogy a Házat keresünk / mostmár Otthont teremtünk/ a kedvenc rovatom tőle, de imádom például a Keddi Kilenceket is.






Nevem: Annie Láng


Ha az idegen nyelvű blogokat is bevonnám a dologba, még nehezebb lenne hármat választani, szóval maradjunk csak a hazai kínálatnál.

3, Fapadosinfo (http://fapadosinfo.blog.hu/)

Lenyűgöz a gazdasági és a technológiai fejlődés, és századunk egyik legnagyobb eredményének tartom, hogy Pestről Londonba eljutni kevesebb időbe és pénzbe kerül, mint egy közepes minőségű farmernadrág vásárlása. Régebben is figyelemmel kísértem ezt az oldalt, mert a Fillér B. Gusztáv és Fillérné Alsómocholády Turbulencia álnéven blogoló szerzőpáros stílusa fenomenális, de mióta egy légitársaságnál dolgozom, különösen szórakoztató tud lenni. Van azért annak egy utánozhatatlan bája, amikor az Index blogszekciójában megjelenő felháborodott cikknek a másik oldalára is rálátásod van, és pontosan tudod, hány százalékban igazak a leírtak.
Az egyetlen hátrány, hogy a munkám miatt nem kommentelhetek oda, pedig lenne mit mondanom. És WizzMici lenne a felhasználónevem :D


2, Ködpiszkáló (http://kodpiszkalo.blog.hu/)

A MBBK-ban magukat képviseltető beauty- és életmódblogok szerzői már találkozhattak ezzel az oldallal - ezt szoktam belinkelni nekik, amikor valami bődületes baromságot írnak dolgok rákkeltő vagy egészségtelen mivoltáról, vagy ostoba csodagyógymódokról. Ez a blog azt a társadalmi jelentőségű munkát végzi, amit amúgy az iskolának és a védőnőknek kellene: eloszlatja a tévhiteket, amiket a magukat (egyébként jogosan) elhanyagolva érző betegek vagy kismamák az internet méltatlan bugyraiban találnak.
Ezt meg csak úgy itt hagyom, hátha olvassa ezt az írást egy AntalVali hívő: http://kodpiszkalo.blog.hu/2014/04/21/szintetikumallergia



De Annie, ezzel szembeköpöd az előző pontot!
Nem, ugyanis van különbség aközött, hogy valamit szeretsz olvasni, vagy pedig el is hiszed. Konteóblog összeesküvés-elméletekről (műszóval: konteókról) ír, de nem a tipikus alufóliasisakos stílusban, hanem sokkal hidegebben és elegánsabban: leírja a tényeket, amiket biztosan tudunk, aztán pedig felsorolja a feltételezéseket, de soha nem foglal állást (kivéve egyetlen egyszer, de ez több száz poszt esetén még mindig elég jó arány). A kommentszekciót különösen imádom, valami oknál fogva ugyanis soha nem esnek egymásnak az emberek, még akkor sem, ha nagyon eltér a véleményük. Az ellentétes teóriákból képesek viták (és nem veszekedések!) útján vagy meggyőzni egymást, vagy kitalálni egy harmadik teóriát, amit mindenki elfogad, vagy egyszerűen megállapítani, hogy másnak más a véleménye, és kész. És persze, vannak szokásos ufós meg háttérhatalmas posztok is, mert nem hiányozhatnak egy ilyen profilú blogról, de érezhető, hogy ezeket még a szerző sem feltétlenül hiszi el. Nekem, a kommentek száma alapján az olvasóközönségnek, és minőség alapján a bloggernek is is azok az írások a kedvenceik, ahol homályos, de valóságos történelmi, politikai vagy bűnügyi esetekről van szó, és a logika és a józan ész keretein belül maradhat a vita.






Amikor megláttam Betti felhívását nagyon megörültem neki, egyrészt azért, mert szeretek új blogokat megismerni, másrészt azért, hogy hátha az én kedvenceim között is találtok olyat, akit még nem ismertek (bár ezt erősen kétlem). Szóval nézzük az én kedvenc blogjaimat:

Úgy gondolom, hogy Viki blogja annak, aki kicsit is szereti a koreai kozmetikumokat kötelező olvasmány. Nála olvastam jó pár olyan termékről először, amelyek azóta már bekerültek a mindennapi rutinomba. Nem beszélve a havi rendszerességgel megírt ebay, iherb posztjairól, amelyek segítségével a kívánságlistám mindig csak nő és nő. :) 

Ági blogját azért szeretem, mert nagyon sok érdekességet ír le a külföldi webshopokról illetve a külföldi rendelésekről. Olyan információkat olvastam nála, amelyeket addig nem tudtam. Olyan termékeket mutat be, amik megint csak kívánságlistára kerülnek nálam. Nem beszélve arról, hogy saját rendeléseit is mindig megosztja a követőivel, így el lehet dönteni, mennyire tetszik az adott termék. Néha meg egyszerűen jó megnézni a külföldi webáruházak trendjeit, a gyönyörű ruhákat és kiegészítőket. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is szeret a neten vásárolni, főleg külföldről.

Sarah blogját már nagyon régóta követem, imádom a meglepetésdobozokat és nála aztán a bőség zavara van. Érdekes látni, hogy Amerikában ennek mekkora kultúrája van, se szeri se száma a különböző meglepetésdobozoknak. Szeretem, ahogy ír róluk, figyel a nemzetközi követőire is, mindig leírja, hogyha egy-egy doboz nem elérhető nemzetközileg. Nála láttam először Memeboxot, Beautiquet és más érdekességet, a kedvencem a yoga és a gyertya doboz. :) Szóval, ha érdekelnek, hogy milyen meglepi dobozok vannak a világon ez a blog neked szól. 






Többnyire magyar blogokat olvasok, sőt nem is igazán van olyan külföldi blog, amit rendszeresen látogatok. A 3 kedvencem pedig 3 olyan blog, amelyek igazán meghatározóak voltak számomra, mióta belecsöppentem az online naplók világába. A kedvenceim pedig:

- Oh My Brush - (http://www.ohmybrush.com/) Viki blogja volt a legelső, amibe annak idején belefutottam, és emlékszem, annyira magával ragadott, hogyegy este alatt végigolvastam az összes addig írt bejegyzését. Vikinek nagyon megnyerő stílusa van, és a blog designját is imádom. Csemege a szemnek és léleknek. 

- Viszkok Fruzsi - (http://www.viszkokfruzsi.hu/) Viki után Fruzsi volt a második, akinek rendszeres olvasójává váltam. Kezdetben a sminkes bejegyzései voltak azok, amik miatt mindig visszatértem, és folyton rácsodálkoztam, milyen ügyes. Arról nem is beszélve, mennyire irigyeltem a tusvonalait, amit nekem azóta sem sikerült megtanulnom... :( . Fruzsi stílusa igazán csajos és fiatalos, külön szeretem benne, hogy mindig pozitív és tudatos. Szerintem nagyon jó példát mutat. 

- Panka - (http://www.pankasbeauty.hu/) A harmadik leányzó egy fiatal blogger, Panka. Aki ismeri, biztosan egyetért velem abban, hogy igazán egyedi stílusa van. Az ő blogjára először a gyönyörű fotói miatt figyeltem fel, amiket olyan kecsességgel tud megkomponálni, hogy az ember csak nézi és áhítozik bárcsak ő is képes lenne erre. Mindenképpen vessetek egy pillantást erre a blogra is. Biztos vagyok benne, hogy titeket is megfog az elegancia amit ez a lány sugároz.




 

 
Hajni vagyok, az Aki a szerelembe szerelmes blogot írom. http://hajnikavilaga.cafeblog.hu/ 

Küldöm a három kedvenc blogomat. :)

Reggelente hírek helyett jobban szeretem a kedvenc blogjaimat végigböngészni, ugyanis van belőlük egy pár. Nagyon jó látni, hogy mennyi kreatív ember él kis hazánkban, és mennyien hoznak létre értékes tartalmat nap mint nap. A listám hosszú, így nem volt könnyű feladat kiválasztani a három kedvencet.

1, Rúzs és Tükör
Imádom Szentesi Éva írásait, elfogult vagyok vele szemben, szeretek mindent, amit csinál. A stílusát, a történeteket sajátomnak érzem. És lenyűgöz az az erő és bátorság, amivel szembeszállt a betegséggel.
2, Buborék
Vikinek már elég a bemutatkozását is elolvasni, hogy hasonlóságot véljek felfedezni az ő blogja és a sajátom között. Szeretem, ahogy az egyszerű dolgokban is meglátja a szépet, hogy különbözik, és nem a tömegnek a része. Amikor nehezebb időszakon ment keresztül, pontosan meg tudtam érteni, hogy mit érez, most pedig nagyon jó olvasni a boldogságáról, és csak arra tudok gondolni, hogy én is ilyen boldog szerelemben szeretnék élni.
3, Boroskóla
Szeretem, ahogy Alexa pakolja egymás után a szavakat, a néha szókimondóbb stílusát is, vagy az elvont írásait. Drukkolok neki, hogy magára találjon, és valóra tudja váltani az álmait, annak viszont nagyon örülök, hogy a párkapcsolata olyan erős, hogy támaszkodhat rá. És persze imádom a képeit is. :)




Az én kedvenceim nemsokára egy 10-es listában lesznek láthatók, addig is nagyon kíváncsi vagyok a ti kedvenceitekre! Kommentelésre fel! :)

Örökkékékazég

16 megjegyzés:

  1. Tényleg nehéz 3-at kiválasztani, de ha muszáj, akkor valami ilyesmi: Panka's Beauty, Habfürdő, Fanni Gardróbja. :) De sok másikat is olvasok és szeretek még. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készülődve a vasárnapi 10-esre nekiálltam válogatni... Hát én se tudok még 10-et se kiemelni. 😄

      Törlés
  2. Az én listám a blogomban is szerepel, s mivel még csak kis idővel ezelőtt fedeztem fel magam számára a bloggerek világát, igy túl sok kedvencem sincs még, tehát az én dolgom nem túl nehéz. A három blog pedig: Szépség negyven felett, Örökké kék az ég (nem azért, mert te kérdezted, hanem mert igy van), és Rami blogja Stilus és egyéb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, tényleg nagyon szeretem a blogodat! Puszi

      Törlés
    2. Tündér vagy ! :) Köszönöm! :) Puszi

      Törlés
    3. Köszönöm szépen, Anikót és Ramit én is nagyon szeretem. 😊

      Törlés
  3. Jujj de jóó volt ez a bejegyzés! Klassz blogválogatáy!! Sokan nekem is a kedvenceim! (és külön nagy boldogság, hogy ott lehetek! KÖSZÖNÖM!) Én egészen biztosan nagyon nehezen választanék TOP 3-at. ... ha nagyon akarnék... nem akkor sem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, én is nagyon élveztem összerakni a gondolatokat. 😊 Én konkrétan a top 10-zel is bajban vagyok, nem tudom még mi lesz vasárnap... 😄
      Egyébként ha valakiben biztos voltam, hogy a listán lesz másoknál is, az te voltál, annyian szeretnek. Szeretünk. 😊

      Törlés
  4. hú, szerintem én nem is tudnék csak 3 blogot kiválasztani, nagyon sokat olvasok :D nagyon szeretem: Fanni Gardróbja, A Cup of My Life, Nik's Box, Piffeny, Hey, This is Chloe, és még rengeteg másik :D meg a sajátom is, ha szabad megjegyeznem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, én is tudnám estig sorolni a kedvenceimet... 😄 a saját pedig alap, szerintem mindenkinek a saját a legnagyobb kedvenc. 😊

      Törlés
  5. Na én is baromi nagy bajban lennék, ha csak 3-at lehetne választanom.... :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen a szívmelengető sorokat! <3

    VálaszTörlés
  7. Én 3-at nem is tudnék választani. A beauty szekcióból a 7-es listámat megírtam, de ha csak úgy mindenhonnan kéne, akkor 77-es listát kellene írnom.

    VálaszTörlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)