Manikűrvadász szülinapi forduló



Mint minden évben, úgy idén is rendhagyó módon ünnepeljük a Manikűrvadász szülinapját (mondom ezt úgy, hogy egy éve még azt sem tudtam, hogy létezik ez az egész… höhö :D ). Ezúttal tehát nem egymástól, hanem külföldi bloggerináktól merítjük az ihletet. Én Anutkát kaptam, a Wacky Laki nevű blog íróját. Mivel csak magyar bloggereket követek, teljesen új terepre tévedtem…





http://wackylaki.blogspot.hu/2011/11/i-have-wanted-to-try-plaid-pattern-on.html


Aminek azonnal megörültem, hogy egy a magaméhoz nagyon hasonló körömforma köszön vissza a képekről, így nem feltétlenül tűnik gagyibbnak az általam kreált mani csak azért, mert rövidebb körmökkel dolgozom (bár most rekordhosszúságúak éppen). :) Sokáig nézelődtem a bejegyzések közt, de végül az egyik elsőként megtetszett, kockás, kicsit plédre emlékeztető körömfestés mellett döntöttem. Főleg mivel nagyon rákaptam a nyomdázásra mostanság és az új Moyra lemezemen (Fabric texture) egy csomó ehhez a manihoz passzoló minta van. :) 





Bár elég sokat nyomdáztam az utóbbi időben, nem az erősségem az egyenes mintázás. Ami egy rétegnél még nem is akkora nagy baj, főleg ha nem szabályos mintáról van szó, de ennek a maninak éppen az a lényege, hogy több réteg kerül szépen, párhuzamosan egymásra… Próbálkoztam, és ha nem is feltétlenül párhuzamos minden vonal, szerintem egy teljesen viselhető, csinos mani kerekedett a dologból. Nekem legalábbis tetszik. :)



Az elkészítés, nyomdázott mani lévén nem volt egyébként bonyolult, a Rimmel Nail Nurse 14 napos kúra megszáradása után az Avon nailwear pro+ kollekciójának naked truth árnyalata került két közepes rétegben. Miután ez is kőkeményre száradt, a lemez vastag, kockás mintáját nyomtattam a körmeimre, a Moyra piros nyomdalakkjával. Ennek megszáradása után következett a Lovely gél hatású feketéje és a vékonyabb csíkos minta. A gyűrűsujjam kivételével egészen párhuzamosra sikeredett, úgyhogy nem is kellett sokat javítanom rajta.



A hüvelykujjam állapotáért a hülye fűtés a hibás, bocsi érte. A bőrömön maradt festék meg abszolút nem látszik élőben,
úgyhogy bár a képeken nem túl esztétikus, megnyugtatásul közlöm: makró funkciót hanyagolva egyáltalán nem látszik.


Bár nem tökéletes, nekem kifejezetten tetszik a végeredmény, régóta terveztem ilyen pokróc-mintás manit készíteni. :) Biztosan nem ez az utolsó ilyen körmöm, és bízom benne, hogy idővel tényleg megtanulok olyan pontossággal nyomdázni, hogy hibátlanul sikerüljön a dolog. :)

Az alábbi linkeken a többiek munkáit is megleshetitek:

Örökkékékazég

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik :) nekem is megvan ez a lemez és tényleg szuper minták vannak rajta!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Igen, szuper ez a lemez, amióta megvan, alig használtam mást. :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj! *.* Pont ilyen sálam van. :D Ez az egyik kedvencem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan szépek ezek! Kár, hogy nem sikerült szebbre ez a manim, de az biztos, hogy kellő motiváció most ez nekem, hogy megtanuljak igazán egyenesen nyomdázni. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)