Inlinkz használata - gyorstalpaló bloggereknek

Minden blogger életében eljön az az időpont, amikor először vesz részt valamilyen közösségi megmozdulásban. Lehet ez ajándékozás, olyan kezdeményezés, amiben 1-1 témát bővebben kifejtünk, vagy bármi, amit többen készítünk el és egy időpontban tesszük közzé. Hogy ne kelljen minden  résztvevő blogját egyesével linkelni, általában az események szervezői készítenek nekünk egy elég csúnyának és bonyolultnak kinéző kódot, amit a tapasztaltabbak Inlinkz-ként emlegetnek. De mi is ez pontosan és hogyan kell használni? Ha nektek éppen most jött el az a bizonyos első pillanat, akkor olvassatok tovább! :)


Adott tehát a témánk, elkészítettük a fotókat, ha nem lenne ez a linkelgetős mizéria, akkor készen is lennénk a bejegyzéssel. Ezután meg kell keresnünk a kódot, amit kaptunk ehhez a poszthoz. Valahogy így néz ki:


 Ezt a csúnyaságot tehát Ctrl+C-vel kimásoljuk, majd átlépünk a blog szerkesztő felületére. Itt átváltjuk a nézetet HTML-re.


Ha egy ehhez hasonló csúnyaságot látunk, jó úton járunk a siker felé... :D


Ennek a kódsorozatnak egyszerűen a végére ugrunk, kihagyunk egy sort, majd Ctrl+V-vel bemásoljuk az első képen látható (vagy legalábbis ehhez nagyon hasonló) kódunkat. Ezután visszaválthatunk Írás nézetbe. :)

Nem kell megijedni, ha nem látunk semmi változást. Ha bemásoltuk a kódot, akkor ott van az, csak nem mutatja még meg magát, hiszen nem él még a kód. Ha előnézetre váltunk, akkor ezt kell látnunk a bejegyzés alján:


Ha előre dolgozunk és időzítjük a bejegyzést, akkor itt el is fogyott a dolgunk, a szokásos módon elkészíthetjük az időzítést és várhatjuk a közzététel időpontját.

Az Inlinkz oldalán regisztrálni kell a kódok használatához, ezt itt érhetitek el: REGISZTRÁCIÓ

Az adatokat értelemszerűen kitöltjük, majd meg is kapjuk a visszaigazolást, innentől tudjuk korlátlanul használni a szolgáltatásokat. :)



A közzététel időpontjában következik a végső lépés, amiben hozzáadjunk a posztunk linkjét az összes ezt a kódot használó bejegyzéshez. Közzététel után ezt látjuk a bejegyzés alján:



Ha rákattintunk a kék kis téglalapra, egy kis kitöltendő táblázat tárul elénk:


Ide értelemszerűen beírjuk a dolgokat, az első sorba a blogposzt linkjét, a másodikba a nevünket (ez fog megjelenni minden bejegyzés alatt), és az e-mail címünket amivel regisztráltunk az Inlinkz oldalán.

A Submit link-re kattintva pedig készen is van a haművelet. Itt még felugrik egy Twitteres megosztási lehetőség, amivel vagy élünk, vagy nem, egyéne válogatja. Érdemes frissíteni egyet, hogy leellenőrizzük a dolgot, de ha minden lépést végigkövettünk, akkor működnie kell a linknek. :) A Mikulás Gift Swapes linkek pl így néznek ki:


Remélem, hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést és tudtam vele segíteni. :)

Örökkékékazég

5 megjegyzés:

  1. Szia, a poszt életmentő volt, mivel a Manikűrvadász új fordulójára már saját blogon teszem közzé a manikűrt, és bár hasonló bejegyzést olvastam már párat, mégse bírtam felfogni teljesen, miről van szó, de itt szerencsére vizualizáltad is a lépéseket.

    Kérdésem:

    Az Inlinkz oldalára regisztrálva a négy alsó rubrika mit jelent tulajdonképpen? Azokat is ki kell tölteni? Ez lehet, hogy buta kérdés, de tényleg nem tudom értelmezni.

    A másik:

    Ha jól értem, akkor regisztrálok, megírom a bejegyzést, mindenestül, beteszem a kódot, hozzáadom a bejegyzéslinkemet,
    EZUTÁN időzíthetek, és az időzítés pillanatában már nem kell foglalkoznom semmivel? Megjelenik a poszt úgy, ahogy kell, automatikusan?

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy segíthettem. :) Én is úgy vettem észre, hogy van rá igény, ezért is készítettem el. :)

    A 4 legalsó? Időzóna (szerintem tök fölösleges, de persze megkeresheted Magyarországot), hírlevél feliratkozás (ha nem szeretnél idegennyelvű tök felesleges leveleket kapni, akkor ne pipáld ki), szabályok és felhasználói feltételek elfogadása (ezt muszáj kipipálni) és ellenőrző kód. Ide azt kell beírni, amit a képen látsz, ezzel ellenőrzi az oldal, hogy valódi ember regisztrált, nem pedig egy gép. :)

    Hozzáadni csak akkor tudod a saját linkedet, ha már közzé van téve a bejegyzés, így előre csak a poszt megírását és a kód elhelyezését (illetve a regisztrációt) tudod elvégezni. A sajáét linkedet pedig akkor tudod hozzáadni, miután megjelent a poszt (tehát esetedben 23-án 6 után). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a segítséget, ez most nagyon sokat jelentett nekem! :)

      Törlés
    2. SIKERÜLT! :D :D :D
      Annyira paráztam, el se hinnéd, de ott a link a bejegyzés alján! Holnap pedig csak szépen hozzáteszem a linkemet...alig hiszem el, ÖRÖK hálám! :)

      Törlés
  3. Az inlinkz kódról annyit tudtam - azt is csak a karácsonyi bloggeres játékból -, hogy HTML-re kell kapcsolni a blogszerkesztőt és bemásolni a kódot. Korábban még nem is hallottam erről. De a regisztrációról meg a közzététel utáni utolsó lépésről most értesültem. Ez nagyon hasznos, hiánypótló bejegyzés volt.

    VálaszTörlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)