Holika Holika Pig Nose Clear mitesszer eltávolító tapasz TESZT



Szerintem nem vagyok egyedül az orromon lévő mitesszerek problémájával. Mivel a koreai arcápolási termékek felé való lelkesedés töretlen, az én kíváncsiságom pedig határtalan, úgy döntöttem, a viszonylag jól működő, de korántsem tökéletes Jimjams tapasz mellé beszerzek ebből a cuki, malacos tapasz-szettből is néhányat. Viszonylag jókat lehet olvasni erről a termékről, ezért egyből kettő szettet rendeltem, amiből az egyiket kb. egy hónapja ki is próbáltam. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi volt a véleményem a termékről használat közben, illetve hosszútávon is, akkor olvassátok el ezt a bejegyzést!



Az első reakcióm a csomagolással volt kapcsolatos, ugyanis az általam megszokotthoz képest hatalmas a tasak, amiben a termék érkezik. A folyamat három lépésből áll össze, amelyek sorrendje szépen fel van tüntetve a csomagoláson, ami igencsak megkönnyíti a dolgunkat, mert a keleti írásjelekből szerintem nem sokan értenénk, hogy mit kell csinálni a 3 kis tasakkal. :) 


 Az első lépés a pórusok kitágítása, „kinyitása”. Ez a tapasz egy citrusos illatú lötyiben úszik. Nem ragad, de elég nedves ahhoz, hogy ott maradjon az orrunkon. Azért mászkálni nem mernék vele, de nem is kell feküdni ahhoz, hogy a helyén legyen végig. 15-20 percig ajánlja a gyártó a tapasz fennhagyását. Én ezeket az időket ki szoktam maxolni teljesen minden terméknél, így 20 percig hagytam az orromon, majd eltávolítottam. Nagyon enyhe csípő és erőteljesebb bizsergető érzés volt az áztatott szövetdarabka viselése közben. Abszolút nem volt kellemetlen, inkább vicces. Az idő lejárta után valóban tágabbnak tűntek a pórusaim, de ez még nem távolított el semmit (nem is ígérte).

A második csomagocskában kapott helyet a tapasz, ami a mitesszerek eltávolítására, kiszedésére hivatott. Ez nem úszott löttyben, de hasonló citrusos illatot árasztott magából. Ezt nedves felületre kell felragasztani. Úgy szoktam az efféle tapaszokat felhelyezni, hogy az alapból vizes orromra rányomkodom, majd még vizes kézzel átnyomkodom, hogy teljesen formázhatóvá váljon és rásimuljon a bőrömre. Sajnos ennél a terméknél ez nem működött. Nem ázott át, nem ragadt fel az orromra, konkrétan azért közdöttem folyamatosan, hogy ne essen le. Mivel abszolút nem ragadt, elképzelni sem tudtam, hogy bármit is eltávolítson, úgyhogy kb 5 perc szenvedés után leszedtem és feltettem helyette egy Jimjams tapaszt. Ez már szépen a helyén maradt és végezte a dolgát. Kb negyed órával később óvatosan lehúztam és boldogan konstatáltam, hogy a pórusaim valóban rendesen megnyílhattak, ugyanis sokkal több kis csúnyaságot szedett ki a bőrömből, mint szokott. Így sem lett tökéletes a helyzet, de közelít ahhoz, kifejezetten szép lett az orrom.

Ezután következett a 3. lépés, a pórusok bezárása. Ez is gélben úszott, ráadásul nagyon furcsa állaggal rendelkezett, olyan volt, mint egy nagyon puha, nagyon vékony gumicukor. :D Kifejezetten vicces volt, ráadásul alig bírtam megfogni és kivenni a tasakból, annyira csúszott. Az orromon ettől függetlenül szépen megmaradt, bár ezzel már ajánlatos feküdni, vagy kicsit feltartani a fejünket, mert nem tapad annyira, mint az első lépésben lévő társa. Ez kifejezetten nyugtató érzés volt, egyáltalán nem csípett, nem bizsergett az orrom tőle, kellemesen hűsítette az előzőleg igencsak igénybevett területet. 10-15 perc az ajánlott idő, én itt is kivártam a maximális 15 percet. Nem feltétlenül vettem észre, hogy kisebbek, zártabbak lennének a pórusaim, de jól esett a hűsítése.

Összességében tetszett ez a kis szett, de nem tartom csodaszernek. Kétszer annyi mitesszert eltávolított, de önmagában valószínűleg semmire sem mentem volna vele, mert a leglényegesebb lépés eszköze használhatatlan volt. Kíváncsi vagyok, hogy a másik szettnél is ki kell-e majd egészíteni, vagy esetleg ez volt csak hibás… Minden esetre nem tartom nélkülözhetetlen terméknek, annak ellenére sem, hogy a két folyadék jól működött. Ezeket egyébként külön is be lehet szerezni, az első, pórustágító lötyin mindenképpen gondolkozom, mert az tette a legjobbat az orrommal.




Hosszú távon annyi előnyt érzek a többi hasonló termékkel kapcsolatban, hogy mivel egyszerre több csúnyaságot távolít el, lassabban képződnek azok újra. Míg eddig havonta használtam ilyen tapaszt, most még egyáltalán nem érzem szükségét az újabb kezelésnek.


Csomagolás:
Kinézet:
Illat:
Állag:
Azonnali hatás:0
Hosszútávú hatás:
Könnyű kezelhetőség:0
Választék:0
Ár:
Beszerezhetőség:0

Össz.: 6/10 – mivel a 2. tapasz nem működött, az azonnali hatást nem tudom értékelni


Nektek milyen pórustisztító tapasz vált be a legjobban? Hogy álltok a koreai kozmetikumokkal?

Örökkékékazég

7 megjegyzés:

  1. szia.
    Honnan van a tapasz? Mert ahogy nézem az igazi koreainak nem ilyen a csomagolása. ( főleg a hátulja, plusz a tiéden a felirat is kínai, tehát sanszos hogy belefutottál egy hamisítványba azért nem működött.. )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól emlékszem, a beautynetkorea webshopból rendeltem.

      Törlés
    2. mennyibe került? Mert ott kb 800ft körül van , és én is onnan vettem, de ez ami neked volt tuti nem eredeti. Eleve a márka neve Holika Holika nem c-vel, és a felirat is mind kínai, az eredetin koreai feliratok vannak.

      Plusz pont most próbálom ki én is a sajátomat, és az enyém sokkal nagyobb, mármint tapaszügyileg. Úgyhogy te egy hamisítványba futottál bele. ( Ha 2-300ft volt, akkor az nem az eredeti . : )

      Törlés
    3. Nem volt olcsóbb, Holikát c-vel meg nem is tudom, hol látsz... Valószínűleg nagyobb az orrom, ezért tűnik arányaiban kisebbnek.

      Törlés
    4. Utánanéztem a neten, és a kínai feliratosak nem eredetiek. Ezért nem tapadt meg az orrodon sem. Tök más a tapasz formája is az eredetihez képest.
      (ezt onnan tudom, hogy van egy eredeti koreai webshopos holikám és egy ebayes fake, mint a fenti.)

      A kínaiak nagyon jól tudják a jogszabályt, hogy a márka brand-jét, logóját teljes mértékben tilos lemásolniuk, ezért van az, hogy a jobb sarokban a Holika Holika logóban C-vel van írva a Holika szó. Plusz a malacka figura is másmilyen az eredetihez képest.
      Egyébként a koreai márka nem gyárt kínai feliratos nose pig-et, és ha megnézed csak kínai feliratok vannak rajta. (a hátulja árulkodó főképp)

      Ezt egyébként nem kell sértésnek venni, remélem semmi ilyen szándékot nem látsz benne, van ilyen, hogy hamisítványba fut bele az ember, csak azért írtam ezt le, hogy ne írd le teljesen a tapaszt, hanem szerezz be egy koreai feliratosat, hasonlítsd össze, hogy mennyivel jobb, mert nekem az eredetivel semmi bajom nem volt, tapadásügyileg sem.



      Törlés
    5. Természetesen nem veszem sértésnek, csak nem értem, miért olyan fontos ez neked. :) Nem gondolom, hogy egy normális webshopból hamis cuccot küldenének és nem is 2-300 ft volt, de igazából tökmindegy, hiszen nekem tökéletesen működik a Jimjams hasonló terméke sokkal olcsóbban és kevésbé macerásan, szóval ennyiért úgysem rendelném meg többször, akkor sem, ha tökéletesen működött volna. :)

      Törlés
    6. Csak azért volt fontos, mert nekem is van, meg aki nem kínait kapott az általában elégedett volt vele, de így meg ugye le van húzva a termék, pedig a normál változat úgy ragad , hogy alig lehet leszedni az orról. És ugye az alakja is más, nyilván máshogy is fekszik az orra ezáltal.

      Egyébként a The Face Shopos tapaszokat ajánlanám még, az nem 3 lépéses, koreai és elég jó.

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)