Flormar passionate dots PD41 paletta teszt



Régóta nézegettem már ezt a palettát, de az eredeti, majdnem 5000 ft-os árával enyhén szólva nem voltam kibékülve, így már rég elkönyveltem magamban, hogy ez a paletta és a benne található 7 csodás szín (jó, 8, csak az egyik lila… :D ) sosem lesz az enyém. Aztán ahogy pár hete nézelődtem a Nailland nyár végi leárazásán az akciós termékek között, rátaláltam újra és elképedve láttam, hogy bizony sokkal olcsóbban, 1392.- forintért lehet most hozzájutni! Ezzel eldöntöttnek látszott a tény, hogy azonnal be kell szereznem és most bizony itt csücsül mellettem az asztalon és csábítóan pislog rám az apró fekete pöttyeivel…






A csomagolása nem csak ránézésre elragadó, bár bevallom hősiesen, engem megvettek kilóra ezekkel a cuki kis pöttyökkel. A kinézeténél azonban talán fontosabb a minősége, ami szintén nem hagy kivetnivalót maga után. Erős műanyag, könnyen nyíló, de stabilan csukódó bepattanós zárral. A színek felett egy hatalmas, remek minőségű tükör kapott helyet, ami miatt gyanítom, jó pár utazásra el fog majd kísérni a paletta.


Ecset sajnos nem kapott helyet a palettában, a szokásos felesleges applikátor (őszintén: van olyan, aki használja ezeket bármire is?) viszont igen. Nem tudom, miért nem lépnek tovább ezen a márkák… Ha bele akarnak tenni valami eszközt a palettába, akkor legyen egy rendes ecset, ha viszont nem szeretnének ezzel még bíbelődni, esetleg túl drága lenne az előállítás, hogy megfelelő méretű legyen, akkor hagyják a fenébe és legyen kisebb a paletta, vagy kicsit több a festék benne. De ennek semmi értelme, hogy az ember megveszi a terméket és azzal kezdi a közös életet vele, hogy vagy kidobja azonnal a kis helyfoglalót, vagy hónapokig/hetekig játszadozik vele, mert persze ahányszor kezünkbe vesszük a palettát, kiesik belőle...


A paletta színei gyönyörűek, élénkek és bár nem tartalmaz sok árnyalatot, úgy gondolom, bármilyen ruhához való színes smink elkészíthető velük. Egyedül a fekete, vagy egy nagyon sötét barna hiányzik nekem, de enélkül is szépen lehet használni.


A színek árnyékban...

És napfényben.


Minden palettának a világos színe a gyenge pontja, ha ráadásul az a szín matt, akkor végképp használhatatlan festék is előfordul sajnos a kínálatban. Ez a fehér pont nem ebbe a kategóriába sorolható, ugyanis bár matt és világos színről beszélünk, fantasztikusan pigmentált szemhéjpúdert kap, aki megvásárolja ezt a palettát.
A sorban következő halvány vajszín már problémásabb, de remekül építhető, így egy kis plusz idő ráfordításával ezt is szépen lehet használni. Ez az árnyalat kicsit fényes, de csillámokat nem tartalmaz. Tökéletes szemöldökcsontra és a belső szemzugba is.
Ezután jön sorban a kedvenc árnyalatom, ami egy fényes-csillámos bronzos narancssárga. Ez a paletta legerősebb színe, nem mellesleg a legszebb is. Barna szeműeknek kötelező ez az árnyalat, de szerintem kékhez és zöldhöz is szépen passzol. Csodaszép ez a szín, nem is tudok róla rosszat mondani, bármennyire is szeretnék.
A citromsárga szintén építkezésre szorul, de 2-3 réteggel már egészen élénk hatást érhetünk el vele. Szép, de semmi extra, sima, egyszerű, matt sárga.




A második sor egy nagyon izgalmas zöldes-barnás-szürkés színnel kezdődik. Gyönyörű árnyalat, remek pigmentáltság és nagyon enyhe fény jellemzi ezt a festéket. Jó lehet mélyítővonalba, szempillasor kiemelésre, de akár egész szemhéjra, zöldes füstös sminkhez is.
A kék nagyon szép, visszafogott hatást nyújt. Bár én imádom a vibráló, intenzív kék szemhéjfestékeket is, kifejezetten örülök, hogy magamnál tudhatok egy szolidabb verziót is kék-kategóriában. Remekül pigmentált, kicsit szürkés, hideg tónusú szín.
Az utolsó előtti szintén egy nagyon izgalmas, kevert szín, amiben barnát, rózsaszínt, mályvát és egy cseppnyi bordót is fel vélek fedezni. Teljesen matt szín, tökéletes natúr sminkhez mélyítóvonalba, vagy akár egész szemhéjon használva is. Igazán meleg tónusú, erőteljes színű szemhéjpúder.
Az utolsó, lila szín egy remekül pigmentált, élénk, matt árnyalat. Ha szeretném a lilát, szerintem teljesen oda lennék érte, így viszont szerintem be is fejeződött a pályafutása a színminta karomra való felkenésével.


Összességében remek ez a paletta, de azért vannak hiányosságai. 5000 forintot biztosan nem adnék érte, de az akciós 1300-as árát teljesen megérte. Nagyon örülök, hogy az enyém lett, biztosan sokat fogom majd használni.



Csomagolás: 
Kinézet: 
Illat:
Állag: 
Pigmentáltság: 
Tartósság: 
Könnyű kezelhetőség: 
Színválaszték: 
Ár:  0
Beszerezhetőség: 0

Össz.: 8/10



Ha szeretnétek ezt a palettát vagy a testvérkéjét megrendelni, most még akciós áron tehetitek meg ti is, az alábbi linken: http://nailland.hu/products/field_brand/flormar-8/field_kollekcio/passionate-dots-collection-141

Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)