Blogger kerekasztal "tag"



A mai bejegyzés az első közreműködéssel készült megnyilvánulásom lesz. Történt ugyanis, hogy az egyik blogos, hirdetgetős, egymásnak segítős Facebook csoportban megláttam egy felhívást, ahol kerekasztal beszélgetésre lehetett jelentkezni. Nagyon megtetszett az ötlet, így jelentkeztem és be is kerültem az egyik csapatba 4 szuper bloggerina (Brigi, Rami, Nati és Virág) mellé. Mivel elég szerteágazó témákban írunk mind az öten, amellett döntöttünk, hogy egy saját kis taget állítunk össze, amibe mindannyian írunk kérdéseket. 3 témára osztottuk ezeket, az utazás és a személyes volt közös bennünk, így azok lettek a nagyobbak, végül pedig bármit lehetett kérdezni, ami a saját témánkhoz kapcsolódik. Ha kíváncsiak vagytok, milyen kérdéssort állítottunk össze, és hogyan válaszolom meg ezeket, olvassatok tovább! :)


Az utazás témakör 5 kérdése a következő lett:

Van olyan hely, ahol még nem jártál, de mindenképp szeretnél oda eljutni? Miért? (Betti)
Van, több is. Nagyon szeretnék eljutni Veronába, ami idén majdnem össze is jött, de végül le kellett mondanunk az utat. Ezen kívül örök szerelem Párizs, ahova mindig is el szerettem volna jutni. Ha viszont csak egy országot mondhatnék, akkor egyértelműen Írország lenne, annak is egy kisvárosa. Szerelmes vagyok azokba a tájakba, az emberekbe, a pubokba, a zenébe…

Mi volt a legviccesebb/legsokkolóbb élményed, amely utazás közben (akár külföldön, akár belföldön) ért? (Virág)
Pozitív értelemben hatalmas sokk és gyönyörűség és mindenféle pozitívság volt, mikor egy 3 napos kiruccanás közben, amit Pécsen töltöttünk, a párom megkérte a kezem. :) Jaj, de sablonos vagyok… :D De tényleg, az az igazi, titokban kigondolt, menyasszony mit sem sejt a dologról – féle lánykérés volt ez, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Az első reakcióm, ha jól emlékszem, így szólt: „De hülye vaaagy!” :D

Volt már olyan ország, ami annyira megfogott valami miatt, hogy a "rabja lettél" és folyton visszajártál, amikor tudtál? (Brigi)
Nincs ilyen, inkább szeretek/szeretünk mindig új helyekkel ismerkedni. Város viszont van ilyen, méghozzá Pécs, amit régen is imádtam, a lánykéréssel még jobban a szívembe lopta magát, aztán nászútra is oda mentünk, így sokszorosan nagy kedvenc. :)

Mi alapján döntesz egy utazási célpontnál? Aktív vagy passzív utazó vagy? (Nati)
Egyértelműen aktív. Én megőrülnék egy tengerparton fekve, az nekem 5 perc után már unalmas lenne… Sokkal inkább járok épületről épületre, múzeumról, múzeumra és ami a legfontosabb: állatkertről állatkertre. Utazás állatkert nélkül nekem olyan, mintha beülnék egy színházba és nem lenne hang, csak a kép. Az sem rossz, de semmiképpen sem az igazi.

Van olyan Magyarországi város, amit a kedvencednek mondhatsz? Melyik ez és miért? (Rami)
Van, Pécs, és fent már két kérdésben is megválaszoltam. Illetve imádom Vácot is, nagyon szeretek itt élni, mert épp elég nagy ahhoz, hogy minden elérhető legyen jelentősebb utazás nélkül, ám mégis természet közeli (Duna) és sokkal kevésbé poros, büdös, gusztustalan, mint pl. Budapest.

A személyes kérdések száma 7 lett, mert Brigi és Rami kettőt is kérdezett. :)

El tudsz képzelni olyan élethelyzetet, amikor feladnád a blogodat? (Betti)
Nem igazán. Sok minden eszembe jut, ami megnehezítené a dolgomat, de abbahagyni semmilyen körülmények között nem szeretném.

Ha a munkahelyeden nem tolerálnák azt, hogy blogot vezetsz, hogyan reagálnál? Megtartanád az állást és feláldoznád a blogot, vagy fordítva lenne? (Virág)
Szerintem semmi közük ahhoz, hogy a szabadidőmben mit csinálok. Egyértelműen a blogot választanám, ugyanis enélkül úgy érzem, nem lenne már teljes az életem, míg munkahelyet lehet újat találni.

Ha választhatnál, hogy valaki más legyél egy napra, ki lennél? (Brigi)
Piaf. És megpróbálnám olyan boldogan megélni azt az egy napot, hogy az hatással legyen az egész életére és kiviruljon a Kisveréb. <3

Melyik esemény volt az életedben, amelyik a legnagyobb hatással volt rád? (Brigi)
Talán az, hogy beléptem az iskolai kórusba nyolcadikban. Rengeteg baráttal, szuper zenei élménnyel, fantasztikus hangulatú táborral, és bizony a férjemmel is kevesebb lennék, ha nem teszem meg. Persze sok bántással és cikizéssel is, de soha, egy percre sem gondoltam, hogy nem éri meg ezeket kibírni a sok jóért, amit a közös éneklés során kaptam. :)

Hol láttad magad 5 évvel ezelőtt, hol tartasz most? (Nati)
Ugyanitt, ugyanúgy Ővele, ugyanígy házasként, de mindenképpen gyermekkel, talán már kettővel is… Sajnos ez a dolog egyelőre várat magára, de reméljük, hamarosan megoldódik és tökéletes lesz a kép. :)

Mit gondolsz, ahogy az életed változik, fognak vele változni a blogos témáid is, vagy szeretnél megmaradni az eredeti elgondolásnál? (Rami)
Valamennyire biztosan fognak, hiszen én is változom, illetve az élethelyzetem is, várandósként pl biztosan lesznek ezzel kapcsolatos posztok is, anyaként pedig biztosan többet fogok gyermeknevelésről írni. A beauty-témát viszont nem szeretném feladni, így a témaváltás max. a havi 1-2 extra, mással foglalkozó bejegyzésre vonatkozik.

Ha új címet adhatnál a blognak, megtennéd? (Rami)
Talán praktikusabb lenne egy rövidebb cím, de annyira tetszik ez az idézet, a mondanivalója, a hangzása, és még az orokkekekazeg rövidítés is, ahol a legtöbb helyen megtaláltok, hogy nem változtatnám meg.

Az utolsó kategória kicsit vegyesre sikeredebb, mindenki a saját témájáról érdeklődött.

Mi volt az első kozmetikum, ami a sajátod volt és használtad (tehát nem anyuka titokban elcsent parfümjére és szemcerkájára vagyok kíváncsi). is? (Betti)
Mivel elég pattanásos kamasz voltam, elsőként egy korrektort szereztem/szereztünk be. Dekorkozmetikumok közül egy IM-hez csomagolt nagyon halvány, csillámos krémszínű szemhéjpúderem volt, de nagyon ritkán használhattam. A körömlakkozást kezdtem el a legkorábban, ötödikben már mindig lakkozott körmökkel mentem suliba is (persze eleinte csak szolid, gyöngyházfényű, vagy teljesen nude, alig észrevehető árnyalatokkal).

Mi az, amivel arra tudna bárki is motiválni, hogy indulj egy maratonon? A rendes maratoni távra (42,195 km) gondolok. ;) (Virág)
Semmi. :D De komolyan, semmit nem tudok elképzelni, ami miatt 10 lépésnél többet futnék. :D

Miért kezdtél el blogolni? Mi volt, amiért úgy döntöttél, ebbe bele kell vágnom? (Brigi)
A fő kiváltó ok az volt, hogy nem igazán tudtam a szépségápolási mániámat kiélni másokkal. A férjemet idegesítem, ha sokat csacsogok sminkekről, körömlakkokról, a barátnőimet sem érdekli annyira ez a téma… Mondandóm viszont volt dögivel, így végül írásra adtam a fejem. :) És soha, egy percre sem bántam meg. (Más kérdés, hogy ettől függetlenül is rengeteget beszélek ezekről a dolgokról a férjemnek, így ugyanúgy az őrületbe kergetem, ahogy eddig is… :D )

Mi/ki motivál, ha mozgásrol van szó? (Nati)
Az, hogy visszaüssem a tollas- vagy pingponglabdát. Illetve, hogy az állatkertben menetelve eljussunk végre az alpakáig/koaláig/zsiráfig… Más (sajnos) nem igazán.

Szoktál készíteni DIY dolgokat? Milyen jellegűeket? (Rami)
Igen, nagyon sokat. :) A kedvenc technikám a keresztszemes hímzés, renegeteget hímzek, de gyakorlatilag mindent megcsinálok a saját társasjáték készítéstől kezdve a last minute ajándékokon át a ruhákig… :)

Hát ezek az én válaszaim a mi kis zártkörű tag-ünkre. :) Olvassátok el a lányok válaszait is, én nagyon kíváncsi vagyok rájuk!


Szuper kis csapat gyűlt össze, hihetetlenül élveztem a közös beszélgetéseket és remélem, hogy összesodor még az élet ezzel a négy lánnyal később is. :)
Természetesen ha van kedvetek, válaszoljatok meg ti is 1-2 kérdést kommentben, vagy akár mindet, a saját blogotokon! :)

Örökkékékazég

2 megjegyzés:

  1. Úristen, az IM-hez csomagolt kis ajándékok, amik semmire se voltak jók. :D
    Már meg is feledkeztem róluk. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem néhány még mindig megvan, bár sztem évek óta nem nyúltam közülük semmihez. :D

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)