Szemceruza kollekcióm



A sminkkollekcióm bemutatásának második részeként a szemceruzákat választottam. Soha nem készítek nélkülük sminket, a legminimálisabb, „elszaladok a Tescoba” c. sminkekből sem marad ki 1 vonal a szempillasor tövébe. Sokan jobban szeretik a tusokat, én azonban a ceruzákat preferálom. Hogy ez a krémes állag, a tartósság, a könnyebb kezelhetőség, a megfizethetőbb ár vagy a színválaszték miatt van, magam sem tudnám eldönteni, de én mindenképp erre a terméktípusra teszem le a voksom a tussal szemben. Ha kíváncsiak vagytok, milyen színű, márkájú és típusú szemceruzáim vannak, illetve a rövid véleményem is érdekel benneteket, mindenképp olvassátok végig a bejegyzést! :)


Az örök kedvenc Rose Cosmetics, tekerős fekete csoda :)

A napok kb. 80%-ában a fekete színhez nyúlok, mégis ebből az árnyalatból van a legkevesebb, ami annak tudható be, hogy megtaláltam a számomra tökéletes terméket, méghozzá a Rose Cosmetics tekerős csodacerkája személyében. Ahhoz képest, hogy egy eurós-boltos márka, teljesítményében simán veri a nagy márkák szemceruzáját, ráadásul olcsó is. Gyönyörű, erőteljes fekete színe van, tekerős, tehát nem kell a hegyezgetéssel bajlódni, hihetetlenül krémes, mégsem kenődik el télen sem, nyáron sem, esőben sem, szélben sem, sírva sem és nevetve sem. A lemosása ezzel szemben egyszerű, akármilyen sminklemosó leszedi egy, max két húzással, dörzsölés nélkül. 300 ft-ért vettem egy száz forintos boltban, lassan másfél éve és még mindig tökéletesen működik. Azóta nem találtam belőle, szomorkodtam is miatta rendesen, de tegnap végre volt belőle, úgyhogy gyorsan el is hoztam két darabot. :) Így legalább 5 évre el vagyok látva fekete szemceruzával. :D

A másik fekete az általam nagyon szeretett Boulevard de Beauté márka 2013-as adventi naptárában foglalt helyet. Ezt is szerettem, de sajnos már olyan pici, hogy hamarabb nyomom ki a szemem, minthogy sikerüljön egyenes vonalat húzni vele. Amíg kezelhető méretű volt, imádtam, tartós volt, krémes és erőteljes fekete.
 
A barna színt is szeretem, ebből három különböző árnyalatom van. Az Avon Colortrend dark brown-ja krémes, könnyen kezelhető termék, szép csokibarna színnel. Sajnos elég maszatolós, könnyen elmászik a helyéről, de gyorsan korrigálható a hiba, úgyhogy ha van lehetőségem arra, hogy fél óránként belenézzek a tükörbe és kicsit igazgassak rajta, akkor nem vészes. Hosszabb napokra azért nem választanám… A BdeB-ről ugyanazt tudnám leírni, mint fekete testvérkéjéről: adventi naptárban volt, krémes, könnyű vele szép vonalat húzni, tartós, szép, élénk színe van. Szeretem. :) Az Aden vízálló szemceruzái közül a Cappuccino névre hallgató árnyalat található meg a polcomon. Ez borzasztó kemény, kifejezetten fájdalmas vele a szemhéjamon tevékenykedni. Viszont amióta vörös vagyok, egyre gyakrabban nyúlok hozzá a szemöldökömet megigazítani, mert tökéletesen passzol így a hajamhoz. :)



Ha nincs kedvem/időm szemhéjpúderekkel pepecselni, de színre vágyom, akkor kifejezetten jól jönnek ezek a színes ceruzák. Az Avon glimmerstick brights kollekciójának aqua shock árnyalata csodás, szaténfényű világoskék, míg a turquoise burst egy sötétebb, zöldesebb árnyalat. Mindkettő krémes, tartós és csavarós (juhúúúú!). Nagyon szeretem őket, gondolkozom is rajta, hogy más árnyalatokban is beszerezzem a kollekció pár darabját. A Lora terméke sajnos borzasztó kemény, pedig a színét imádom, fantasztikusan fűzöld! A hajamhoz ráadásul most remekül passzol is, úgyhogy muszáj lesz kitalálnom, hogyan tudom többet használni. Végül a kialakításában abszolút kedvenc Rimmel vízálló satírozós csoda, végén applikátorral, ami szuperül maszatol. Egyelőre a 230-as deep ocean árnyalat büszke tulajdonosa vagyok, de neki is biztosan be fogom szerezni 1-2 testvérkéjét, mert imádom, ahogy füstösít. :) Az Avon colortrend kétvégű duci cerkája az earth árnyalatban lett az enyém. Mikor megkaptam, nagyon rosszul érintett a mennyiség, ugyanis ezt sem tekerni, sem hegyezni nem lehet. Ez ennyi, amennyi a képen látszik. A színei ettől függetlenül szépek és ha a teljes szemhéjra használom, majd fixálom púderrel vagy színben harmonizáló szemhéjporral, akkor tartós is, de ilyet biztosan nem veszek többet.


A végére egy kakukktojást hagytam, mert ez nem szemceruza, sőt, nem is szabad(na) szemkörnyéken használni, de mivel máshova nem tudtam besorolni, ebbe a csoportba került. :) Ő a Fleur de Santé márka arany csillámos stickje, amit hivatalosan testre kellene használni, de ki használ ilyet a testére? :D Nagyon-nagyon ritkán nyúlok hozzá, de úgy gondolom, nem árt, ha van egy ilyen bazi nagy csillámokat tartalmazó termékünk, mert 1-1 farsangi jelmezhez, vagy drasztikusabb sminkhez jól jöhet. Persze boldogan eléldegélnék nélküle is… :)
 




Ezek a szemceruzák vannak jelenleg a nekik szánt tartómban. Sok sminktípust halmozok feleslegesen, belőlük azonban egészen emberi mennyiség van, úgyhogy büszke vagyok magamra. Más kérdés, hogy mennyi olyan darab van, amit már kinéztem, csak még nem szereztem be valami miatt… :)


Nektek milyen szemceruzáitok vannak? Van esetleg valami ötletetek, praktikátok, hogy hogyan lehetne a szörnyen kemény Lora terméket használhatóvá varázsolni?

Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)