Télapó wc papír gurigából
Biztosan az "óvónéniségből" adódóan van ez így, de imádom a wc papír gurigás ötleteket. Csináltam már tolltartót belőle, mindenféle állatfigurát, ha végre sikerül madárkaját venni, akkor a madáretetőm is ebből lesz (meg is mutatom majd nektek). Tavaly pedig rátaláltam egy szuper ötletre, méghozzá egy cuki kis Télapó készítésre ebből az alapanyagból.


Mindenekelőtt írnék pár szót az említett személyről, ugyanis elég gyakran tapasztalom azt, hogy kimondom a T betűs, általam szeretett nevet és nekem ugranak az embernek, hogy „Nem Télapó, hanem Mikulás!”… Nos. Tisztában vagyok vele, hogy Szent Miklós legendáján alapul az ő „léte”. Azzal is tisztában vagyok, hogy a szocializmusban utáltak és üldöztek mindent, ami a kereszt(y)én(y)séggel kapcsolatos, ezért lett Télapó. Én nem azért hívom így, mert bármi politikai töltetet szeretnék tenni mögé, a vallási kérdésben pedig egészen máshogy gondolkodom, mint azok, akik üldözik a dolgot. Egészen egyszerűen úgy gondolom, hogy a Télapó, Tél APÓ egy cuki bácsika, aki szeret minket és akit mi is szeretünk és egy kis ölelnivaló pocakos cukiság. Egy apóka. A Mikulás meg egy egyszerű név, ami se nem cuki, se nem szeretni való. Nekem legalábbis.

Na de elég a rizsából, jöjjön az alkotás! :)

Az anyagigény: 

  • piros színes lap,
  • 1 db wc papír guriga,
  • fehér papír,
  • olló,
  • folyékony vagy stiftes ragasztó,
  • fekete filctoll, 
  • vatta. 


 
Én a képek alapján haladtam, szerintem teljesen áttekinthető, így nem írnám le hosszan az elkészítést. A folyamat végén egy iszonyú cuki piros apócskát kapunk, mely az ünnepi időszakban aranyos dísze lehet lakásunknak. :)Az ötlet és az elkészítéshez szükséges képek innen származnak:
http://www.mintamokus.com/telapos-karacsonyfadiszek-papirgurigabol/

Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)