A 10 legjobb karácsonyi film (szerintem)

Ma a szerintem legjobb karácsonyi filmeket szedtem össze nektek...





1. Aludj csak, én álmodom!

Az örök kedvenc film, minden régi barátságfüzetbe ezt írtam a kedvences részhez. Számtalanszor láttam már, képes vagyok kétszer egymás után is megnézni, ha épp rám tör a romantika utáni vágy. Tipikus karácsonyi film, mégis tökéletes program a nyár közepén is. Sandra Bullock csodaszép, Bill Pullmanntól meg lehet őrülni, minden jelenetben elolvadok tőle. A család is cuki, nem a szokásos amcsi mindenki fúr mindenkit típusú família. Jók a poénok is, ez tényleg romkom, nem sima romantikus film, amire ráhúzzák ezt a jelzőt. Imádom!


2. A Szépség és a Szörnyeteg 2

A kedvenc mesém karácsonyi változata. Ráadásul ugyanolyan szép a sztori és megható a vége, mint az alap mesének.



3. Igazából szerelem

Nem is tudom, hányszor láttam eddig ezt a filmet, de minimum 40x. Szerintem sosem fogom megunni, ahogyan a sok-sok páros szépen lassan egymásba szeret és a film végére mindenki összejön mindenkivel. A kedvenc párosom egyértelműen Colin Firth karaktere és a portugál leányzó, de a gyerekek is nagyon cukik, Claudia Schiffer megjelenése pedig az egyik legnagyobb poénja a film készítőinek. A kedvencem mégis a képen látható jelenet. Talán azért, mert Keira Knightley szépsége újra és újra lenyűgöz, de a romantika is túlcsordul ezeken a képkockákon, és az sem utolsó szempont, hogy imádnám, ha én is részese lehetnék egy ilyen titkos, szerelmes, meghitt csodának. Bár az is igaz, hogy én a férjemtől várnám a képeket, nem a barátjától, és így a titokzatossága sajnos el is veszne a dolognak…



4. Miniszoknyás Mikulás

Télapó lánya kénytelen átvenni apja munkáját, közben természetesen a régi ellentétek is kisimulnak és még a szerelem is rátalál a táppénzen lévő papa helyettesítőjére. Ez is tipikus, de szuperül van megcsinálva, bármikor meg tudnám nézni.





5. Udvarlót karácsonyra

A kamaszként udvarlót kérő lány évekkel később (természetesen az ígért határidő lejárta előtt néhány nappal) csalódottan éli életét, az ünnepi hangulatot szinte teljesen elutasítva. Ám egy nap mint derült égből villámcsapás, besétál hozzá az ajándéka, egy jóképű ügyvéd személyében. Cuki, kiszámítható love story, imádom!


6. Polar Express

Édes kisfiú története, aki már nem is olyan kicsi. Minden Télapóba és karácsonyba vetett hite kezd elszállni, de akkor megtörténik a csoda: eljön érte a fekete vonat, ami minden álmát valóra váltja.


7. Holiday

Parádés szereposztás, csodaszép látványvilág, érdekes, nem sablonos történet, szép nők, helyes pasik és csöpögős, nyálas romantika. Nem hiszem, hogy lenne olyan, akiben ezt a filmet végignézve nem ötlene fel, hogy kellene ilyen otthoncserét csinálni. Hiszen szuper ötlet, csak az útiköltséget kell kifizetni és mégis kész a nyaralásunk. Külön pluszpont Kate Winslet magyar hangjáért, amiért már érdemes újra és újra megnézni a filmet.



8. Szerelem a végzeten

Amikor először láttam, ahogy vége lett, visszatettem a DVD-t a lejátszóba. Tesze-tosza pasas és bolondos nő ennyire filmben még nem illett össze. Csodásan giccses, mérhetetlenül édes és imádom, hogy az utolsó pillanatig lehet drukkolni, hogy végre találjanak egymásra. Kate Beckinsale csodaszép, Cusack sem éppen csúnya, a nő pasiját játszó John Corbett pedig soha nem volt még ennyire szexi (pedig ahányszor látom azt az embert, mindig lefolyok a székről…)


9. Négy karácsony

A drága Reese Witherspoon miatt néztem meg először, pedig nem különösebben tetszett a sztori. Hozzáteszem, annyira azóta sem, de inkább ez, mint a Reszkessetek betörők, vagy a Télapu. Limonádé szép ruhákkal, szép tájakkal, helyes, szerethető karakterekkel. Simán meg lehet nézni minden évben karácsonykor, de nem az „augusztusban is megnézném” kategória.


10. Bridget Jones naplója

Persze ez nem az a tipikus karácsonyi film, de a cuki kötött pulcsi és a filmvégi havazás miatt én lazán ráfogom. Így legalább többször nézhetem meg. :) Mr. Darcyba pedig, akár Mark, akár Fitzwilliam, örökké szerelmes leszek! <3

Nektek mik a kedvenc filmjeitek ebben az időszakban? Ajánljatok nyugodtan, hátha rátalálok valamilyen gyöngyszemre idén is. :)


Örökkékékazég

2 megjegyzés:

  1. Nekem az Igazból szerelem a kedvencem 50x bizti láttam, pedig csak 15 vagyok. (:
    A többit is szeretem, illetve amit m€g nem láttam egész biztos hogy megnézem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont most néztük újra este az Igazából szerelmet! :) És még mindig találok benne új poénokat, ilyen sokadjára is. Imádom! A többit pedig nagy szeretettel ajánlom, ha szereted a romantikát, akkor biztosan mindet szeretni fogod te is. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)