Egy nehéz nap éjszakája – Beatles felújítva





Az 1964-ben bemutatott zenés filmet idén, ötvenedik évfordulója alkalmából felújították. Jobb lett a kép és a hang minősége, ezáltal élvezhetőbbé vált ez a műremek. A premierre október 30-án, csütörtökön került sor az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében, Budapesten. A bemutatóra való tekintettel a The Beatles magyarországi emlékzenekara (biztos van több is, nem tudom, de nekem ők AZ EMLÉKZENEKAR), a The BlackBirds adott rövid, 15 perces koncertet a vetítés kezdete előtt.
 
A fantasztikus magyar emlékzenekar - The BlackBirds

Őket többször is volt már szerencsém látni/hallani és bátran ki merem jelenteni, hogy van olyan színvonalas, amit ők csinálnak, mint az eredeti. Fantasztikusan és tisztán énekelnek, hibátlanul gitároznak, a dob pedig szuper alapot ad az egésznek. Látszik rajtuk, hogy imádják, amit csinálnak, szépek, fiatalok, lelkesek. Csak így tovább, fiúk! :)


Visszatérve a filmre: a főszereplők természetesen a The Beatles zenekar tagjai, mind a négyen önmagukat alakítják. A filmet áldokumentumfilmként emlegetik, hiszen bár rendes története van, sok poénnal, zenei betétekkel, mégis arra hivatott, hogy bemutassa a 4 fiatal életét, pontosabban életük egy napját. A dalok az A Hard Day's Night c. nagylemezen jelentek meg, szintén 1964-ben. A címadó szerzeményen kívül ezen a CD-n jelent még meg többek között a Can’t buy me love, az I Should Have Known Better és személyes kedvencem,  az And I love Her is.

A jegy már be is került a többi közé - örök emlék marad! :)

Aki szereti a beat zenét és a jó filmeket, mindenképp nézze meg, nem fog csalódni! :)


A The BlackBirds zenekar honlapja: http://www.blackbirds.hu/

A filmnek a port.hu-n is utánanézhettek ITT.






Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)