Miért van annyi szingli lány?


Kép: INNEN

Szeretem figyelni az embereket. Mind külsőleg, mind belsőleg, érdekesnek tartom őket, így ha úgy alakul, szívesen üldögélek pár percet az utcán egyedül, bámészkodva. Pár napja egy baráti találkozóra várva volt erre lehetőségem, és egy elég elgondolkodtató beszélgetést csíptem el a szomszédos padon. Két kamaszlány - valahogy 16 és 20 éves kor között lehettek - beszélgetett arról, hogy milyen szörnyű első randikon vettek részt az utóbbi hetekben. Mindkettő csinos volt, ízléses nyári ruhában, szép frizurával, visszafogott sminkkel készültek el aznap, tipikusan azok a fajta lányok voltak, akikre messziről ránézve élből azt mondaná az ember, hogy normális, tartós kapcsolataik vannak, és biztos, hogy most sem egyedülállók, mert tényleg szépek és igényesek.



Kb 10 percig hallgattam őket, és őszintén szólva, ennyi idő bőven elég volt ahhoz, hogy megértsem a szingliségüket. Az egyik csaj annyit káromkodott, hogy több volt a kisípolnivaló, mint a normális szó. Nem leszek álszent, én is tudok, és szoktam is csúnyán beszélni. Főleg, ha fáradt vagy ingerült vagyok, be-bekerülnek a töltelékszavak a mondataimba. De ez a lány nem a normális mértékben használta ezeket a kifejezéseket, hanem gyakorlatilag mindent ezekkel helyettesített. Volt valami ilyesmi mondata egy bulin lévő kajáról:

 „G*ci sok szendvics volt az asztalon, egyet beb*sztam, de k*rva szar íze volt, úgyhogy b*sztam többet enni. Biztos, valami f*ssz*pó kis k*rva hányta össze őket.”
Rengeteg szendvics volt az asztalon, egyet megkóstoltam, de nagyon rossz volt, úgyhogy nem ettem belőle többet. Biztos valami tapasztalatlan fruska csinálta őket. – Ugyanezt írtam le, és máris mennyivel szimpatikusabb.



Kép: INNEN


A másik lány ennyire nem tűnt alpárinak, egészen addig, amíg el nem kezdte mesélni azt a bulit, amiben ő volt. Kb 5 hányásáról mesélt, amolyan amerikai filmes kép jelent meg a lelki szemeim előtt, amikor minden bokrot végighánynak a fiatalok. Nyilván nem tudom, mennyire bírja az alkoholt, evett-e előtte, stb, de valószínűleg nem 1-2 pohár sörtől került ilyen állapotba. Azon volt egyébként felháborodva, hogy bár a randipartnerét kétszer is lehányta, azt mondta a srác, hogy nem haragszik, mégsem kereste azóta. Roppant meglepő. :D

A beszélgetésüket végül kesergéssel zárták, hogy miért nem kellenek ők senkinek, bezzeg a stréber osztálytársnak, aki pattanásos és slampos ruhákban jár, meg nem is sminkel, 2 éve ugyanaz a pasija.  Már-már sablonos volt ez az egész szitu, és ha belegondolok, úton-útfélen ehhez hasonló beszélgetésekbe botlom, mégis újra és újra elképedek azon, hogy ezek a lányok TÉNYLEG NEM ÉRTIK, mi a baj velük. Tényleg azt hiszik, hogy egy jól megválasztott ruha és egy csinos smink leplezi mindazt a belső rohadást, ami végbemegy bennük. Tényleg nem látják, hogy a pattanásos, kevésbé divatos lány milliószor nőiesebb náluk, mert nem viselkedik állatként. És nem csak az említett osztálytárs, hanem minden bizonnyal én is, a korántsem vékony alkatommal és a nagy pofámmal.

Természetesen mindkét lány cigizett is, és az egész beszélgetés gyümölcsös vodka kíséretében zajlott. 35 fokban, délután kettőkor. Természetesen nem azt mondom, hogy egy nő nem ihat alkoholt, vagy hogy nem káromkodhat. (A dohányzást utálom, de erre most nem térek ki, majd talán egyszer egy külön bejegyzésben. ) De fontosnak tartom a MÉRTÉK megtartását. Ha azt mondja, hogy szar volt a szendvics, mondja, valószínűleg én is így fejezném ki magam. Sőt, igyon egy pohár valamit is este a vacsi mellé, vagy utána. De aki ennyire nem találja a mértéket és úgy lépi át a határokat, hogy észre sem veszi saját magát és nem érti, hogy mi a baj vele, az beteges.

Bár egészen idáig a két lányról írtam, általános, és hatalmas társadalmi problémának látom ezt az egészet. A kamasz és fiatal nők nagy része kesereg a pasi-kérdésen, nyafog, nem érti, miért van egyedül, de azért biztos, ami biztos, elmegy hetente leinni magát a sárga földig, hogy legyen miről beszélgetni a következő héten is. Azt érzem ezekkel a lányokkal kapcsolatban, hogy nem tartják magukat nőnek. Nem kell persze kényesnek lenni, meg minden szórakozást visszautasítani, nem kell álszentnek lenni. De hogyan várhatja el bárki is, hogy nőként viselkedjenek vele, hogy a tenyerén hordozza egy férfi őket, miközben ők maguk nem viselkednek nőként?

Minden videóm végén elmondom, hogy remélem, hasznosnak találtátok, és ez a mondat itt is helytálló. Nem azért írtam ezt a bejegyzést, hogy megmondjam a tutit, hanem mert a megoldást keresem. Ha csak egy ilyen lány is olvassa, és átgondolja a leírtakat, esetleg megnézni magát külső szemmel és megérti a mondandómat, akkor már megérte a kis eszmefuttatásom. Bízom benne, hogy így lesz, és sikerül változtatnia.


Ti mit gondoltok a témáról? Normális, ahogy a fiatal lányok viselkednek manapság, és én dramatizálom túl ezt, vagy szerintetek is probléma van sokak gondolkodásával?

Milyen tanácsokat tudnátok javasolni azoknak, akikkel láthatóan elszaladt a ló?

Örökkékékazég

6 megjegyzés:

  1. Ha nem haragszol, ezt a sztorit most cenzúra nélkül fogom leírni, de mindenképp elakarom mesélni, rád bízom, hogy közzé teszed-e. :)
    Tavaly voltunk egy medencés fesztiválon, ami a fiatalok nagy kedvenc fesztiválja. Merő kényelemből vettük meg a kempinges jegyeket, ne azon kelljen görcsölni, hogy a sötétben egyedül hazasétálni, vagy hogy egy sör után már nem lehet hajtani, stb...
    Persze gyorsan kiderült, hogy mi vagyunk a vénemberek ezen a helyen. Még a környező országokból is özönlöttek a 14-18 éves papagájok és a nőszerű korcsok. Bocsi, de tényleg, ilyen undorítót én még nem láttam.
    Mi meg persze már 20 táján, illetve második nap jöttek le olyan 24 körüli fiatalok (akik elég gyorsan ki is költöztek a kempingből). A mi korosztályunk inkább csak este jött le.
    Egy este már végképp úgy éreztük, hogy mi ebből a fajta buliból kinőttünk (nem is élveztük soha), és inkább bementünk a párocskámmal a sátorba, ahol relatív csend volt, bírtunk -volna- kényelmesen beszélgetni. A többiek még kitartottak, vagy csak az tartotta bennük a lelket, hogy azt az egy dobozos sört sem szabad behozni a kempingbe.
    A vége az lett, hogy nem beszélgettünk semmit, mert a szomszéd sátorban két lány és egy fiú volt, 17 évesek.
    Az egyik csaj azt károgta, hogy "Faszt akarok, mindegy kiét, csak fasz legyen!"
    A másik csaj meg azzal volt el, hogy mennyire ciki, hogy ő eddig még csak két pasival szexelt, ráadásul csak egy hónapja vesztette el a szüzességét. Majd elkezdtek a fiatalemberrel udvarolni egymásnak, míg a másik csaj még mindig csak a fasz szót ordibálta.
    Én jót szórakoztam, meg közben sírtam is, hogy ennyit az erős tartású nőkről, a párom meg egyre csak feszült, majd kiment, és megmondta nekik a magáét. Elég gyorsan csend lett, majd le is léptek.
    Meg random csajok leültek hozzánk, és ingyen piát kunyeráltak, meg mutogatták magukat... Tavaly rosszul jött ki a fesztivál, szóval egyedül voltam lány a társaságban. Szinte már kellemetlenül éreztem ezeket a jeleneteket, sokat veszekedtünk is a párommal, mert mit idegesedek fel néhány jelentéktelen kislányon... azt hiszed, hogy zavarta a kis lotyókat, hogy ott állok?! Úgy jöttek oda, és illegették magukat a másik felemnek... ok, rájuk se nézett, vagy amikor már nagyon ráunt, akkor azért kicsit-kicsit utalgatott pár dologra (köhm... lekurvázta őket), de azok még élvezték is.

    Ezt csinálja a fiatalabb korosztály. Ha így néz ki náluk egy buli, akkor már a legkisebb baj a cigaretta meg a káromkodás.

    Nem tudom, én valahogy sosem voltam ilyen. Sosem voltak ki intim testrészeim, nem is kaptam elő őket, nem udvaroltam körbe 5 évvel idősebb férfiakat sem ingyen piáért és egyéb kalandokért. Sőt, életemben talán kétszer voltam részeg, de akkor is mindenre emlékszek, azért annyira nem léptem túl a határt. A barátnőim jobban ittak, de ilyeneket ők sem műveltek. A szüleim szerint rémesen elviselhetetlen kis csitri voltam kamasznak, de ezek szerint én még egy igazán kedves kislány voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos mi is rengeteg ilyennel szembesülünk koncerteken, fesztiválokon. És persze, amikor már csont részegre isszák magukat, akkor jön az "Engem miért nem szeret senki?", ami hozzáteszem, szerintem náluk kb egyenlő a "Faszt akarok!"-kal, csak akkor épp máshogy fogalmazva. Katasztrófa.

      Néha kifejezetten vénnek érzem magam, ha szembejön 1-2 ilyen szörnyűség. Van köztünk 7-8 év és olyan generációs szakadék, ami a másik oldalon kb a 76 éves nagymamámmal van, de lehet, hogy nagyobb.

      Én sosem voltam részeg, pedig szeretem az alkoholos italokat. Egyszerűen érzem a határokat és ha picit is ingatagabb kezd lenni a talaj, kólára váltok. Nem beszéltünk konkrétan erről, de szerintem hálás ezért a férjem, én sem szívesen látnám őt magán kívül. :/

      Törlés
  2. Azért nem érzem magamat öregnek. Én is felszállok a baráti társaságommal a villamosra/buszra/vonatra/hévre az este végén,amikorra már azért fogyasztottunk. DE : nem ordítunk. Nevetünk,de nem visítva. Kulturáltan viselkedünk. Mindent megteszünk azért,hogy másnak ne kelljen éreznie,hogy mi ittunk.

    Én is káromkodom,főleg ha ideges vagyok. Dohányzom is,de valahogy azt is sikerül normálisan csinálni. ( Nem fújom másra a füstöt,nem dobok el csikket, nem állok be a tömött buszmegállóba cigivel és nem dohányzom zárt helyeken,mert undorító.)

    Előfordult már,hogy délután kettőkor beültünk valahova egy sörre a barátnőmmel,mert meleg volt, mert nyár volt és mert akkor tudtunk találkozni.

    DE mind ezt kulturáltan. És tudod az a baj,hogy nem csak ők ilyenek.

    Minden koncerten látok ilyen NŐKET, akik közelebb vannak a 30-hoz,mint a 20-hoz. Csak ők még igénytelenek is.

    Engem az ilyen lányok élből irritálnak és sajnos biztosan nem állnám meg szó nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is elgondolkoztam rajta, hogy odaülök melléjük és belefolyok valahogy a beszélgetésbe, de nem hiszem, hogy lett volna értelme, így inkább csak hallgattam. A fényes nappal sörrel sincs baj, ha olyan helyen vagy, de az utcán, eseménytől és mindentől mentesen, csak úgy egy csevegéshez tök fölösleges. Ráadásul ez nem is csak sör volt. Teljesen más, ha beül valahova az ember. :)

      Törlés
  3. Valószínű ezek a lányok is meg fogják találni a párjukat. Vagy hasonszőrűeket és akkor irány a lejtő, vagy jó esetben ez csak útkeresés, amit csinálnak és akkor megjön az eszük. Nem tudom, miért ilyenek a fiatalok, ez ömlik rájuk mindenhonnan, ezzel érik el a céljukat könnyet (hogy mutogatják magukat és van rá kereslet), de biztos nem véletlenül ilyenek.
    Az, hogy miért van annyi szingli lány? Ez messzire vezető kérdés. Életkoronként változik a válasz és talán emberenként is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy nem csak emiatt van a sok egyedülálló, de ennél a korosztálynál és viselkedésformánál szerintem 90%-ban igen. Nem tudom elképzelni, hogy egyetlen férfi is vonzónak találjon egy igazán részeg nőt, ennél gusztustalanabb szerintem a világon nincs.

      Bízom benne, hogy idővel kinövik ezt, de őszintén szólva, nem hiszem, hogy minden ilyen felfogású tinédzserből normális felnőtt lesz.

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)