Július 4-én ünneplem a névnapom,
ez alkalomból pedig általában valamilyen sütit is szoktam készíteni itthonra.
Nem terveztem előre, konkrétan előző este 11 körül ugrott be, hogy egyáltalán
mi lesz másnap… Valahogy a korral veszítenek a fontosságukból ezek az ünnepek.
No de most még nem kesergek a korom miatt, (azt majd augusztusban :D) helyette
viszont sokatok kérésének eleget téve megosztom veletek a mini torta
elkészítésének módját.
Mint minden ilyen jellegű sütit,
ezt is a tészta megsütésével kezdtem. Azt a receptet használtam, amit mindig
is, bármilyen sütihez vagy muffinhoz.
A hozzávalók:
2 bögre liszt
fél bögre cukor
1 tk. sütőpor
1 csipet só
1 bögre tej
1/3 bögre olaj
2 tojás
1 ek vaníliaaroma
Mivel kakaós piskótát szerettem volna, egy picit kevesebb lisztet
használtam, és 3-4 ek. cukrozatlan kakaóporral helyettesítettem. Ez a massza
nagyon gyorsan összeáll, ezért is szeretem annyira. Elsőként a száraz
összetevőket szoktam elkeverni, majd a nedves dolgokat is beleöntöm a porba és
habverővel elkeverem. Mikor nagyjából csomómentes, mehet a formába.
Afelhőkfölöttörökkékékazég (@orokkekekazeg) által közzétett fénykép,
Tortát szerettem volna, így az
elkevert masszát egy kisebb méretű, sütőpapírral kibélelt kapcsos formába
öntöttem. Ehhez a mérethez én csak fél adag tésztát készítettem, normál méretű
formához a fenti mennyiségeket kell használni. Közepes lángon kb 20 perc alatt
megsül, mindig tűpróbával ellenőrzöm.
Amíg sült a tészta, a krémnek
álltam neki. Így éjszaka lusta voltam, emiatt egy Dr Oetker-es málnás
pohárkrémet vertem fel tejjel, de normál esetben főzött krémmel dolgoztam
volna. Erre is szuperül bevált receptem van:
Egyenlő arányú tojássárgájából(db), tejből(dl) és cukorból(ek) tevődik
össze a krém. A tejet a cukorral fel szoktam tenni egy lábasban főni, majd
miután felforrt, apránként adagolom a tojáshoz. Nem nehéz elkészíteni, de
nagyon fürgének és óvatosnak kell lenni az elején, nehogy rántotta legyen a
tojásból, ahogy beletesszük a forró tejes-cukros keveréket. Ha elkeveredett a
tojás a tejjel, visszateszem a tűzre és a megfelelő állag eléréséig főzöm és
kevergetem. Az ízesítés bármi lehet. Ha vaníliásat szeretnék, megy bele egy kis
aroma, ha csokisat, akkor pár kocka étcsoki, ha gyümölcsöset, azt darabolom
bele, de kevertem már bele lekvárt és kávét is.
Afelhőkfölöttörökkékékazég (@orokkekekazeg) által közzétett fénykép,
A megsült tésztát vízszintesen
ketté vágtam, a krém felét a rétegek közé, a másik felét pedig a tetejére
kentem. Nem volt kedvem tejszínhabot verni, így zselével fixáltam a tetejére pakolt
málnaszemeket. Ehhez a Dr Oetker Express tortazseléjét hívtam segítségül. Ez a
legegyszerűbb, mert ezt nem kell főzni, csak a forró vízben elkeverem a port és
mehet is a sütire.
Pár óra hűtőben való pihi után
szeletelhető is volt a torta, és isteni finom volt. :)
Ha kipróbáljátok és lefényképezitek, jelöljetek be Instagramon vagy küldjétek el a fotót! :)
Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)
A klaviatúra mögött
Betti vagyok, a blog szerzője. Régóta szerettem volna egy olyan oldalt, ahol szerepet kap minden, ami engem érdekel, végül 2014 októberében vágtam bele az írásba. 2015. júniusa óta a Youtube-on is jelen vagyok, így talán kicsit személyesebben is megismerhettek. Eleinte főként szépségápolással foglalkoztam, mostanra inkább személyes, random blogként jellemezném magam, ám a videóimban túlnyomó részben megmaradt a beauty téma. Emellett a babavárásomról és az anyaságról is szívesen írok és mesélek bármikor, hiszen régen vágyott szerep ez számomra.
Ha kíváncsiak vagytok egy fiatal feleség és anya gondolataira szépséggel, lélekkel, szórakozással, konyhaművészettel, és úgy általában: az élettel kapcsolatban, nézzetek körül! :)
Ú, de guszta, egyszer tuti elkészítem, főleg mert imádom a málnát :)
VálaszTörlésNem fogod megbánni! :)
Törlés