A 10 legjobb sminktermékem




Szerintem nem mondok újdonságot azzal, hogy imádom a sminkeket. Nem feltétlenül azért, mert szebbnek érzem magam tőlük, egyszerűen ez a hobbim. Annyira kikapcsol a folyamat, ahogyan kifestem magam, ahogy semmi más. Mivel szeretek mindig újdonságokat kipróbálni, elég nagy mennyiségben felgyűltek már termékeim. Nagyon nehéz volt 10-et kiválasztani közülük, egy rúzson még mindig vacillálok, hogy minek a helyére tehetném be, pedig 3 napig készült a listám… :D Lássuk is, mik a kedvenceim!




1. Rimmel Kate Moss rúzsok. Nem a matt, nem a nude, hanem a sima, fekete kupakos fényes finishű KM rúzsok. Elképesztően tartósak, gyönyörű a színük és viszonylag pigmentáltak is. Mivel nem a legerősebb a színük, visszafogottan is lehet őket használni, felütögetve az ujjunkkal. Rengeteg rúzsom van, nem is merem leírni, mennyi, de a TOP 3-ban is helye lenne ezeknek a kis Rimmel csodáknak.


Afelhőkfölöttörökkékékazég (@orokkekekazeg) által közzétett fénykép,



2. Maybelline The Colossal Volume Express szempillaspirál. Ha 1 termékre kellene korlátozódnom sminkelés terén, az vagy egy korrektor, vagy egy szempillaspirál lenne – a bőröm aktuális állapotától függően. Ha pedig spirál, akkor egyértelműen a Maybelline sárga, duci spiráljai a legnagyobb kedvenceim. Sokfélét próbáltam már és sokfélét fogok is még biztosan kipróbálni, de ez a termék mindig ott lapul a komód alsó fiókjában, a tesztelésre váró termékek között. Ebből mindig kell utánpótlás, mert akármilyen rossz állapotban vannak éppen a szempilláim, akkor is a maximumot hozza ki belőlük., Dúsít, ível, hosszabbít, nem pereg, nem potyog és nagyon fekete. Örök kedvenc.


3. Catrice Camouflage krémkorrektor. Nem a folyékony, hanem a tégelyes, bőrhibákra való verzió. Sokáig ellenálltam a hype-nak, aztán egyszer, amikor nagyon ki volt a bőröm, úgy döntöttem, mégis kipróbálom és bár ez ritka számba megy az ilyen agyon ajnározott termékeknél, ez valóban meggyőzött, hogy egy csodaszer. Persze ez is kopik, nem fed teljesen tökéletesen és a nagyobb pattanásoknál nagyon látszik, ha több rétegben viszem fel, drogériás viszonylatban szerintem nincsen jobb nála.


4. Maybelline Instant Anti-Age Effekt folyékony korrektor. A folyékony korrektor a legmacerásabb termék szerintem. Elvárom tőle, hogy ne üljön bele a ráncokba, legyen világos, de véletlenül se fényes vagy csillámos. Lehessen szépen eldolgozni és lehessen nyáron alapozó helyett is használni úgy, hogy csak a megfelelő területekre viszem fel. Nem tudom pontosan, szerintem kb 10 félét próbáltam ezelőtt, de egyik sem felelt meg minden kritériumomnak. Aztán jött ez és levett a lábamról. A sors fura fintora, hogy Magyarországon nem lehet kapni, de mivel Cicc viszonylag gyakran utazik külföldre a munkája miatt, mindig tud hozni nekem utánpótlást szerencsére. Ha nem vonják ki, őt fogom életem végéig használni, ez tuti. :)


5. Miss Sporty Cats Eyes Liner filces szemhéjtus. Sokat próbálkoztam különböző tusokkal is, de egyikkel sem mentem sokra. Aztán hirtelen felindulásból beszereztem ezt és megváltozott az életem. Jó, ez így tök nyálas, de valóban így van, ugyanis a „nem használok tust, csak szemceruzát” korszakom végleg lezárulni látszik. Mostmár cerkához nem nyúlok szinte soha, fekete színben legalábbis. :) A termék tartós, szép fekete, hihetetlenül könnyű vele dolgozni és egyáltalán nem maszatolódik. Imádom! :)





6. Essence Blush Ball pirosító. Az Essence új szortimentjének legnagyszerűbb darabjai ezek a pirosítók. Gyönyörű a színük, tartósak, pigemntáltak, ráadásul annyira fényesek, hogy gondolni sem kell highlighterre, nemhogy használni… Csodás termék, az összes létező olcsóbb és drágább pirosítóm közül is a legjobb.


7. UBUB mono szemhéjpúder. Csak hogy bebizonyítsam, nem feltétlenül gagyik az Ebay-es sminkek. Ezek a szemfestékek konkrétan életem legjobb monói lettek, pedig használtam már jó néhány félét… Elképesztően erős a színük, szépen el lehet őket satírozni, építhetőek, nem potyognak, nem darabosak… Amúgy is imádtam az égetett termékeket, legyen szó pirosítóról, bronzosítóról vagy szemhéjpúderről, de ez mindent visz. Szerintem szépen lassan be fogom szerezni az összes árnyalatát, a meglévő összes többi monómat meg kivágom. :D


8. Wet n’ wild rúzsok. Sajnos őket is csak külföldön kapni, de viszonylag könnyen beszerezhetőek, legegyszerűbben talán a Beautyjoint nevű oldalról. Amilyen olcsók, annyira jók, hihetetlen a tartósságuk és a színek intenzitása is. A matt finishű darabok szárítana sajnos, cserébe viszont a legzsírosabb, tocsogósabb hamburgert is kinevetik és fent maradnak a számon. A fényes finishű rúzsok borzasztó krémesek, szintén nagyon tartósak és nem is szárítanak. Jelenleg 5 árnyalatom van, meg még vagy 10 a kívánságlistámon. :D


9. AVON szemhéjalap. Szintén sokat próbáltam ki előtte, korrektorokat és direkt erre a célra kifejlesztett termékeket is, de egyik sem volt annyira jó, mint ez a kis tégelyes csoda. A legolcsóbb, leggagyibb, kínai boltos szemfestékek is kibírják vele a nap végéig és a színeken is sokat élénkít. Imádom.





10. Ebay The Balm paletta koppintások. Szeretem a Naked palettákat is, és az egy szem no-name nagyon színes csodát is, de minőséget nézve messze a The Balm kopijai a legjobbak. Nagyon erős színük van, szuperül el lehet őket satírozni és gyönyörűen építhetőek. Két ilyen palettám van, de biztosan fogok még ilyet rendelni, mert tényleg zseniálisak. Sokféle palettám van Kínából és drogériákból is, de messze ezek a legjobbak, ár-érték arányban és sima, árat figyelembe nem vévő szemmel is. Szerelem. :)



Nektek mik a kedvenc termékcsaládjaitok? :)

Örökkékékazég

2 megjegyzés:

  1. A leírtak alapján biztosan szeretnéd az Avon Mega Effects szemhéjtust is. Már sokaknak ajándékoztam belőle, és mindenki odáig és vissza van a hegyétől és a koromfekete színétől egyaránt :-)

    VálaszTörlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)