Natúrabb vidékekre evezve - Emese műhelye szappan TESZT - vendégposzt!


Ahogy írtam már, pár  héttel ezelőtt kaptam az Emese műhelye névre hallgató kis manufaktúrából néhány tesztelni való terméket. A megbeszélteken felül, Emese küldött még nekem két extrát is. A szappanokkal nagyon nem vagyok jó viszonyban, akármennyire drága egy-egy darab, nekem semmi nem vált még be. Ezért úgy döntöttem, hogy a kapott szappankát kisorsolom köztetek és vendég-tesztelésre bocsájtom. A tartalomba nem szóltam bele, így lehet, hogy belekerült olyan dolog, amit én nem írtam volna bele, de nem szerettem volna belejavítani a kapott irományba, hiszen alapvetően nincs baj vele. :) Innen is köszi Patríciának, aki ilyen szuperül vette az akadályt! :) Olvassátok szeretettel!




"Fortuna annyira megsajnált, hogy voltam szerencsés Betti egyik nyereményjátékát megnyerni. Így most az én vendégposztomat olvashatjátok.



 Az ember leánya a legkülönbözőbb információkkal találja szembe magát, ha vásárolni akar. A cégek az ügyes marketing fogásainkon keresztül mindent eladnak nekünk, de aztán itt-ott az interneten csak felbukkan, hogy ezt se használjuk meg azt se. Érdemes-e alumíniummentes dezodort használni, vagy inkább ne. Tegnap még a színezőanyagmentes tusfürdőt vadásztam le a boltok polcairól, ma meg szilikonmentes sampont veszem meg bármi áron.

Ahogy öregedek és remélhetőleg okosodok, bennem is egyre inkább fellobban a vágy a természetesebb kozmetikumok iránt. A natúr szappanok egyre inkább közkedveltek nálam, mert hideg eljárással készítik őket mindenféle természetes olajból. Ezek az értékes növényi olajok ( Pl. kókusz- vagy makadámiaolaj) pedig a bőrt természetes módon hidratálják. A hidratált bőr természetesen sokkal egészségesebb kinézetet kölcsönöz. Arról nem is beszélve, hogy ásványi anyagokat juttat be a termék a bőrbe.

Az egyedi kézzel készült kézműves terméket azért is imádom nagyon, mert egyediek. Ugyanis nincs két teljesen egyforma, ezáltal számomra olyan különleges az egész.

A natúr szappan, amiről most szó van szerintem csodaszép. Mármint nyilván nem tökéletes geometriai szempontból, de nem egy gyárban készült, hanem maximum egy manufaktúrában. Tényleg elhiszem, hogy valaki a két kezével csinálta nekem. A kézzel készített dolgokért oda meg vissza vagyok, így számomra ennek a szappannak a  külcsínye nagyon megnyerő.

 Az összetevőkről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert pontos listám nem volt. A zöld és a fehér színből, illetve a használatból azt gondolom, hogy valami agyag alapú lehet. Az első tapintásra kicsit durva, korántsem krémes termékről van szó. Először a kezemen, de a későbbiekben az arcomon is kipróbáltam. Azt mindenesetre kijelenthetem, hogy eszméletlenül tisztít. Olyan extrém tisztaságérzetet ad a bőrnek, mint az alkoholos tonikok és lemosók. Pont ebből kifolyólag engem eszméletlenül szárít. Maga a termék egyáltalán nem habzik.  Így sajnos számomra hatalmas nagy csalódás lett, hiszem még kézmosásra sem igazán merem elhasználni. Hosszú távú hatásról egyáltalán nem tudok nyilatkozni. Nagyjából tízszer mostam vele kezet és ötször arcot, de az biztos, hogy nagyon gazdaságos, mert alig fogyott belőle. De hogy mi lesz a sorsa, azt nem tudom.

Maga a harcot a tökéletes natúr szappanért nem adom fel. Találtam már egy-két igazán ígéretes márkát (mint például Yamuna), ahol találtam bőrbarát szappanokat. Amit persze nem csak én, hanem a bőröm is szeretett.

Csomagolás: 0
Kinézet:
Illat:
Állag: 0
Azonnali hatás:
Hosszútávú hatás: 0
Könnyű kezelhetőség:
Választék:
Ár:
Beszerezhetőség: 0

Össz.: 6/10"

A szappant, és Emese többi termékét is beszerezhetitek ITT, a webshopjában. :)





Örökkékékazég

3 megjegyzés:

  1. Én most megvédem ezt a szappankát! :D Én is használtam (használok) tőlük egy ilyet, engem nem szárított. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem bőrtípustól is függ. Én ezért is adtam tovább a szappant, mert amit mindenki ajnároz, nekem az sem jó, valami miatt engem rommá szárít az összes, az is, ami állítólag hidratál. :D Gondolom, Patríciának is ilyesmi lehet a bőre, emiatt szárította. :/

      Törlés
    2. Hát az egész biztos, hogy sokak sokféleképpen reagálunk egyes termékekre. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)