A 10 legjobb női karakter sorozatokban (szerintem)

Szeretem a sorozatokat. Nem, ez így nem megfelelő. Nem elég egy sima „szeretem”, mert az nem fejezi ki azt a fajta megszállottságot, ahogy én sorozatot nézek. 1 évad – ha jóféle a sorozat – nálam egy vagy kettő, de nagyon max három nap. Ilyenkor éjjel-nappal nézem, konkrét függővé válok. Nyilván ez a fajta sorozatnézés magában hordozza azt, hogy az ember maximálisan beleéli magát a sztoriba. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én teljesen a sorozatban élek ilyenkor, hol az egyik szereplő bőrébe bújva, hol közeli barátként gondolkodom. A lényeg, hogy a karakterekkel együtt élek ilyenkor, és tényleg elhiszem, ami akkor és ott történik (nyilván ehhez jó színész is kell, de értitek). Emiatt a teljes beleélés miatt vannak kellemes és kellemetlenebb pillanataim is, és – bár betegesen hangozhat – sokszor valós személyeknek képzelem el a karaktereket, és belegondolok, hogy kivel lennék jóban, ill kivel nem. Néhány karakterrel szerintem tök jó barátok/barátnők lehetnénk, de olyan is akad, aki szimpi a vásznon monitoron, de tudom, hogy egyébként ki nem állhatnánk egymást. Most a két csoportot nem különíteném el, így csak simán a kedvenceimet szedtem össze, Azokat, akik szerintem jó emberek, jó értékrenddel, jó humorérzékkel, vagy bármi mással, ami igazán megfog egy-egy személyiségben. Ha kíváncsiak vagytok a 10 kedvenc női karakteremre, maradjatok velem. :)



1. dr. Zoe Hart. Nemrég fejeztem be a Hart of Dixie (Szívek doktora) c. sorozatot, így még nagyon a hatása alatt állok, de megpróbálok higgadtan írni. Szóval Zoe egy nagyvárosi lány, aki hirtelen belecsöppen egy kisvárosba és annak furcsa szokásokkal teli életébe. És azt hiszem, mondhatom, hogy ezzel egyidőben hazatalál. Imádom, ahogy kialakul a karaktere, ahogy változik, fejlődik és newyorkerből „normális”, vidéki csajszivá változik. Soha, egy pillanatig sem volt vele problémám, minden döntésével és érzésével tudtam azonosulni… Számomra ő a legtökéletesebb női karakter, akit valaha láttam. Nem mellesleg Rachel Bilson gyönyörű, okos és tündéri, és ez a kisugárzás minden karakterén átsugárzik, valószínűleg ezért is imádom ennyire. :)

 

2. Joey Potter. Dawson-ék Joey-ja az első hatalmas kedvencem. Okos, érzelmes, humoros. Bár a sok vívódás a két srác között néha idegörlő volt, és őszintén: sosem értettem, mit eszik az elkényeztetett Dawsonon, alapvetően sokáig ő volt a legnagyobb kedvencem. Katie Holmes csodaszép (volt?), és remekül játszott. A sorozatot egyébként nem szerettem különösebben, de ez a csajszi mindent visz. :)

 

3. Ms Rachel Berry. Aki látta anno a sorozat tag videómat, tudja, mennyire szeretem a Gleet, gyakorlatilag ez az a sorozat, amiből bármikor, bármelyik részt szívesen megnézem, harminchetedjére is. Sokak számára idegesítő lehet Rachel túlbuzgósága, de szerintem ha valaki tenni akar valamiért és el akarja érni a céljait, akkor igenis ilyennek kell lenni. Csodás, ahogy az ambíciók, az érzelmek és a zene világába bevezeti a nézőket. Vele 2 vagy 3 rész erejéig nem tudtam azonosulni, de ez 6 évadnál azt hiszem, elég jó arány. Lea Michele hangjáról, szépségéről és színészi kvalitásairól pedig azt hiszem, nem kell írnom, inkább nézzétek meg ezt a videót:
 

 

 
4. Rory Gilmore. Szintén hatalmas kedvenc és az előbb említett tag videóban is szereplő Gilmore Girls (Szívek szállodája) c. sorozat nálam. Simán el tudnék éldegélni velük egy közösségben, és többnyire mindenkivel jóban is lennék szerintem, de egyértelműen Rory barátságára fájna leginkább a fogam. És jól le is beszélném őt Loganről. :D :D Szintén okos, törtető, ambíciózus karakter, Alexis Bledel pedig szintén csodaszép szerintem. A pasijaival nem mindig értettem egyet, de alapvetően vele is végig tudtam azonosulni és hatalmas kedvencem.

 

5. Emma Pillsbury. Megint Glee és huh… Nem is tudom, hol kezdjem. :D Sajnos ő kevésbé lett kibontva, mint a korábbiak, mégis odáig vagyok érte. Nehéz szétválasztani Jayma Maystől, aki szintén hihetetlenül cuki pofa, imádom kívül-belül. :) Emma betegsége és EQ-ja (érzelmi intelligencia, még mielőtt valaki megkérdezné… :) )elképesztően jó összhangot alkot, fantasztikus minden döntése, mozdulata, tette. Róla nem tudok higgadtan írni, annyira szeretem, tényleg hihetetlen a színésznő és a karakter is, így együtt pedig tökéletes az egész jelenség.

 

6. Blaire Waldorf. Az első igazi, ráfüggős sorozatélményeim egyike a Gossip Girl volt. Voltak jobb és rosszabb pillanatok, nagyon változó volt, hogy mikor, kit szerettem, melyik párnak szurkoltam, stb. Egyetlen biztos pont volt végig, miközben néztem az évadokat, ez pedig Queen B szeretete. Már a legelején is szimpibb volt, mint Serena, vagy bárki más. Lehet, hogy az elején csak Leighton Meester szépsége vitt el ebbe az irányba, de ahogy kinyílt a karakter és az elkényeztetett kis liba álcája mögé belátva egy hihetetlenül erős nőt találtam, egyértelművé vált, hogy ő az egyik legkedvesebb karakterem.

 

7. Haley James-Scott. Ez a csaj - kis túlzással - én vagyok. Nem a világ közepe, és nem is gondolja azt magáról, nem a szokásos elkényeztetett gazdag lányka karakter, és éppen ez az imádnivaló benne. Az értékrendje, a fiatalon házasodás, a gyermeknevelés, az erős akarat a simulékony természet mögött… Tökéletes nő szerintem. Oké, ez most olyan, mintha magamat fényezném, de valószínűleg épp azért szeretem Haley-t annyira, mert az alapvető dolgokban nagyon egyetértünk. Ráadásul neki is a zene a szenvedélye. Nem lehetek elég hálás a Tuti gimi casting-csapatának, amiért beválasztották Betthany Joy Galeottit (anno Lenz) a szereplők közé, mert egy csodás énekesnővel is gazdagodott ezáltal a rajongásaim tára.
 

 
 

8. Nora Walker. A Testvérek c. sorozatban rengeteg erős karakter van, nők és férfiak is, és ha 20-as listát írnék, valószínűleg még egy női név felkerülne innen a listámra. Viszont mivel 10-re kell korlátoznom a rajongásom (most legalábbis), csak egy hölgyemény fér ide az említett műsorból, aki nem más, mint a Sally Field által megformált anyuka. A sorozat-kivesézős barátnőm most szerintem nagyon furán néz, mert neki sok volt a karakter, szerintem viszont ilyen egy tökéletes anyuka. Tud mulatni, jó poénjai vannak, egyébként viszont non-stop aggódik és imádja a gyerekeit. Nem volt mintaélete, a házassága sem alakult jól, mégis kitartott és a felnőtt gyerekei életét is úgy egyengeti, ahogy csak tudja. Hozzáteszem: saját szülőmként ezt nem bírnám elviselni, nekem kell a szabadság, a szabad döntés. De a sorozatban mindenképp a legerősebb és csodásabb karakter, és egyben – számomra – minden idők legfantasztikusabb anya-karaktere a sorozatokat tekintve. Az már itt mellékes, hogy Sally az egyik legszebb színésznő szerintem, imádom, hogy aprócska, törékeny és hogy nem az a sablon, szimmetrikus arcú, szőke hajú, gebe típus.

 

9. Brooke Davis. Bizony, One Tree Hillben két kedvenc hölgyeményem is él. :) Ő is a Blaire típusú gyönyörű, gazdag, anyja által elhanyagolt sablon szereplő lehetne, de amit Sophia Bush csinál ezzel a karakterrel, az valami elképesztő. Persze kell ehhez egy jó sztori is, meg a rendező, meg még ezer dolog, mégis valahol Sophiának tulajdonítom a karakter tökéletességét. Egyszerre erős és érzékeny, csodás életcéllal és vágyakkal. Remek barát, annak ellenére is, hogy a szerelmi életében nem mindig a megfelelő döntéseket hozza meg. Szívesen elfogadnám őt barátnőmnek, vele szerintem ki is jönnénk. :)

 

10. Charlotte York Goldenblatt. Ha Szex és New York, mindenki Carrie-ért rajong, én viszont egyértelműen Charlotte-ot szeretem a legjobban a 4 New York-i csajszi közül. Szintén az értékrend is azonos, ráadásul Kristin Davis is egy csodaszép színésznő, így számomra külsőleg is ő a legmegnyerőbb. Szeretem, hogy szerelmes a szerelembe, szeretem, hogy naiv, szeretem, hogy férjre és gyerekekre vágyik… Kicsit bolondos, de éppen a megfelelő, szükséges mértékben.

 

Ők tehát az én TOP 10 női sorozatkaraktereim. Nagyon kíváncsi vagyok a ti kedvenceitekre, akár az általam említett sorozatokból, akár más szériákból.

Örökkékékazég

10 megjegyzés:

  1. Áá, nagyon jó téma!!! ☺ Amikor még blogoltam, nekem is eszembe volt, hogy írjak egy ilyen listát. A Glee nem a legjobb sorozat a világon, mégis örökre a szívem csücske marad! És Blaire Waldorf nálam is toplistás lenne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem igenis a legjobb sorozat a világon a Glee, bár ha csak annyit látok belőle, amennyi lement itthon, lehet, hogy nem bolondulok bele ennyire. :) Te végignézted? :)

      Törlés
    2. Igen, végig néztem, angolul, magyar felirattal! A sztori eléggé ellaposodott a végére, mindenki járt mindenkivel, sok karaktert teljesen lebutítottak, de mégis nagyon kis hangulatos, egyedi (Unique) sorozat volt és hát a zenék!!! A zenékkel megvettek kilóra! :)

      Törlés
    3. Hú, nagyon máshogy éltük akkor meg a sorozat végét. Én imádtam az utolsó évadokat, valahogy ott nyílt ki igazán a sorozat szerintem, mikor Rachel és Kurt New Yorkba kerültek. :) A zenék... na igen. Azóta se nagyon hallgatok mást. Ja, de, Darren szóló dalait. :D :D

      Törlés
  2. Kíváncsi lennék a kedvenc pasi karakterekre ez alapján a lista alapján. :) A Szex és New York-on és a Szívek szállodáján kívül egyiket se láttam/néztem. Na jó, anno száz éve a Dawsonból láttam pár részt, de tényleg ennyi. :)
    Hosszú lenne ide leírni mindet, de ha megengeded, átveszem az ötletedet és a blogon megírjuk a húgommal mindketten. Persze, csak ha megkapjuk az engedélyed ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jönnek a pasik is, nyugi! :) Írjátok meg nyugodtan, sőt... ha elkészültök, kérek szépen linket, kíváncsi vagyok! :)

      Törlés
  3. Én Samantha rajongó vagyok. Nem azért mert ribi, hanem mindig megmondja a tutit. Meg Miranda. Carrien én sem értem mit esznek. Olyan ideált mutat, ami nem létezik. :)
    Az egyik kedvenc karakterem a régi Merlose Place-ből Amanda. Született feleségek Bree-je.
    Amúgy én is így rá tudok gyógyulni sorozatra. A bárkát a héten kértem nézni és azt hiszem 3 rész maradt :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Samanthát én is csípem, Miranda nekem nagyon vegyes. :D Bree-t én is imádom, ha 20-as listákat írok, benne lett volna. :) Hú, nem vagy semmi akkor te sem. :D

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)