Macskaköröm :)

Nem, nem az írásjelre gondolok, sőt, nem is a kedvenc háziállatom testrészére. Sokkal inkább a kedvenc, cuki háziállatomra, aki néhány hete a körmeimen tanyázott. :D No nem fokozom tovább a metaforákat, inkább leírom, hogy a mai bejegyzésben egy Ebay-es körömmatrica és egy Catrice körömlakk lesz a főszerepben, no meg a macskamániám. :) Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készült ez a roppant egyszerű manikűr, tartsatok velem!





http://www.ebay.com/itm/HotSell-Nail-Art-Accessories-Water-Slide-Transfers-Sticker-Happy-Cute-Cat-Design-/121475874562?hash=item1c4886bf02:g:ayEAAOSwGWNUVJFB
A képre kattintva, azonnal az Ebay-en találhatjátok magatokat. :)
 

Sok helyen láttam már a fenti képet és mindig nagyon tetszett, így mikor egy Ebay-es bóklászásom során megpillantottam, azonnal repült a wishlistre, majd egy kis PayPal feltöltés után a kosaramba. Aztán amikor ideért, csak pakolgattam jobbra-balra, nem volt hozzá kedvem. Azonban mikor néhány hete Macskakiállításra készülődtünk, azonnal tudtam, hogy cicás manit szeretnék viselni az eseményen, így gyorsan el is készítettem ezt a manikűrt.





A szokásos Rimmel Nail Nurse 14 napos kúra után a gyűrűs és a középső ujjamra a Rimmel 60 sec lakkjai közül a 703 white hot love, a többi körmömre pedig a Catrcie Lumination kollekciójának C04-es HoloGREYphic árnyalata került. A fehérből elég volt egy réteg, a másikból háromra volt szükség a tökéletes fedéshez (1-2 képen még így is átlátszanak a körömvégek, de élőben ez nem látszott). 

Miután teljesen megszáradt minden körmöm, Rimmel fedőlakkal fixáltam az alapot. A teljes száradást követően egy tálkába langyos vizet engedtem, kivágtam a használni kívánt macskákat és egyesével applikáltam fel a körmeimre őket. Nagyszerű találmány a vizes matrica, mert hihetetlenül könnyű vele dolgozni és gyakorlatilag elronthatatlan.

Miután felhelyeztem a cicákat, vártam kicsit, hogy a víz teljesen felszívódjon, majd újra átkentem a díszített körmeimet a fedőlakkal.





Ennyi réteget használva 8 napig érintetlen maradt a manim, és csak a lenövés miatt mostam le a 9. napon. :) Egyébként a lemosása sem nehéz a matricának, simán lejött a többi lakkal együtt. :)

Nektek hogy tetszik? Szoktatok ilyen matricás technikát alkalmazni a körmeiteken, vagy túl pepecselősnek tartjátok? :)




Örökkékékazég

2 megjegyzés:

  1. Én már ezer éve próbálkozom a nyomdázással de sosem sikerül szépre.. Viszont ez a matricás megoldás szuper, és ahogy olvasom könnyű is. Nagyon édesek a cicák. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon könnyű, bár nekem a nyomdázással sincs bajom. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)