A 10 legfontosabb (női) teendő utazás előtt (szerintem)



Van, aki előző este, vagy akár az indulás reggelén pakolja össze az utazós ruhákat, kozmetikumokat. Van, aki már egy héttel korábban készen van mindennel. Van, aki csak bedobálja a bőröndbe, ami hirtelen eszébe jut, és van, aki listát ír, pipál, új listát ír, ismét pipál, végső, indulás előtt összeszedendő dolgokból is újabb listát ír, majd ott is pipál… Mindenki máshogy csomagol, és ezzel nincs is semmi baj. Vannak viszont a csomagolás kívül is teendőink utazás előtt, amik sok kellemetlenségtől és akár extra kiadásoktól is megóvhatnak minket. :)




1. Körömlakkozás. Ha festjük a körmünket, és az utazás/nyaralás napjait sem szeretnénk valamilyen szép manikűr nélkül élvezni, akkor muszáj előre terveznünk. Át kell gondolni, hány napra megyünk, tehát mennyire kell tartósnak lennie a maninak. Ha esetleg több hétről van szó, akkor kell egy lakk és egy lemosó is, plusz vatta és alap+fedőlakk. Ha viszont csak pár napra megyünk, akkor érdemes kiválasztani a legtartósabb lakkunkat, alaposan alaplakkozni és a fedőlakkal sem spórolni. Esetleg azt az egy lakkot be lehet dobni a táskába, hogy ha lepattogna mégis, akkor ki tudjuk javítani az apróbb hibákat.


2. Hajmosás. Tudom, hogy sokan gyakrabban mosnak hajat, mint én, de aki hozzám hasonlóan hetente mossa meg a loboncát, annak érdemes az indulás előtti estén megtennie ezt, ezzel megspórolva azokat a kellemetlen perceket, amikor rájövünk, hogy a szállás tök dzsuvás mosdóval rendelkezik, ahol 5 perc zuhanynál több időt nem szeretnénk eltölteni, esetleg össze-vissza jön a zuhanyrózsából a víz, így több sampon köt ki a szemünkben, mint a hajunkon… Ha mondjuk heti 2 hajmosás a megszokott, érdemes lehet szárazsamponnal készülni, így szintén elkerülhető a szállodai szerencsétlenkedés.


3. Arcmaszk/radír/stb. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én rendszeresen elfelejtek radírozni utazás előtt, így kb állandó program a drogéria-látogatás, gyors, lehúzható, elhalt hámsejt-eltávolító maszk beszerzésének céljából. Ami ha mégsem olyan szuperül lehúzható, akkor szívás van, mert elfogy a vatta a tisztogatás során, így azt is kell venni, mert másnap már nem tudok sminket lemosni… És mindezt megspórolhattam volna, ha indulás előtt gyorsan leradírozom a bőrömet. :D


4. Bepakolás. Tudom,  azt írtam a bevezetőben, hogy nem a csomagolásról fogok írni, de mégiscsak ki kell térni erre is. Ha normálisan, rendezetten, átgondoltam, listával a kezünkben pakolunk, tutira nem marad otthon semmi, így nem kell sem újat venni, sem kellemetlenül érezni magunkat valaminek a hiányától.



5. Össze kell hangolni a cuccainkat. Otthon bármilyen körömlakkhoz tudunk 1-2 felsőt passzintani, sőt, ékszert is találunk midnenhez. Ha viszont csak 4-5 felsőből válogathatunk, érdemes olyan körömlakkot választani, ami mindenhez passzol (nude/fekete/fehér/piros). Vagy ha intenzív kék vagy zöld a körmünk, akkor olyan felsőket szedjünk össze, amik passzolnak ehhez is. Ugyanez érvényes a fülbevalókra, karkötőkre, nyakláncokra is… Érdemes vagy letisztult, színtelen darabokat válogatni, vagy hasonló kategóriájú darabokat válogatni, amiket szabadon kombinálhatunk.


6. Elektronikai kütyümániásoknak alap persze, hogy a telefon és a kamera töltőjét is visszük, de ha így sem bírnak ki 1 teljes napot a kütyüink, érdemes egy hordozható, vezeték nélküli töltőre is benevezni. Ha van ilyenünk, este fel kell tölteni, és másnap jöhet bármilyen hosszú túra, állatkert, vagy bármi, amit fotózni akarunk, fel tudjuk tölteni akár ott helyben, a táskánkban is a gépet. :)


7. Ha valaki sokat fényképez, vagy videózik, érdemes vinni valamit, amire rá lehet pakolni a napok végén a képeket. Hogy ez csak egy laptop, vagy hozzá egy pendrive is, vagy bármi más adathordozó, azt mindenki döntse el maga, de nekem pl a vlogok miatt sosem szokott elég lenni a tárhelyem, így többször is mentette már meg az életemet (és a képeimet) laptop és pendrive is. :)


8. Fontos valamilyen szinten felkészülni a helyből, ahová megyünk. Nyilván nem kell bemagolni a történelmét a városnak, de ha tudjuk, hogy mondjuk mettől-meddig van nyitva az állatkert, vagy melyik a legérdekesebb múzeum szünnapja, akkor komoly csalódásoktól óvhatjuk meg magunkat.


9. Bár alapvetően reménykedünk a jó időben, simán kifoghatunk egy olyan hetet, amikor végig szakad az eső. Erre sem árt felkészülni. Nem kell a fél házat magunkkal vinni, de egy társas, egy pakli kártya, vagy egy könyv simán befér a csomagba. Nem árt a moziműsornak sem utánanézni, ha esőben is kimozdulnánk a szállásról.


10. Fel kell készülni a legrosszabbra. Némi kis elsősegély felszerelés nem árthat, a legszükségesebbekkel. Fájdalomcsillapító, köhögés elleni cukor, görcsoldó, széntabletta, sebtapasz, női dolgok… Ez a minimum, így ha bármi történne, nem kell kétségbe esve keresgélni a legközelebbi gyógyszertárat. :)



+1: Ha az a fajta blogger vagy, aki nem szereti több napig olvasni/nézni való nélkül hagyni az olvasóit, írj meg korábban pár posztot, vagy időzíts be pár videót, amiket szépen beosztva meg lehet jelentetni. Megsúgom: én sem vagyok éppen otthon, innen is jött az ihlet ehhez a poszthoz. ;)



Ezek szerintem a legfontosabbak, de biztosan van, ami kimaradt. Ti mivel egészítenétek ki a listát? :)

Örökkékékazég

7 megjegyzés:

  1. Tökéletesen leírtál mindent, annyival egészíteném csak ki, hogy érdemes kis flakonokat venni vagy nem kidobni az ilyen kiszerelésű tesztelni való termékek üvegét és azokba vinni pl, sampont, testápolót, sminklemosót stb. Ezzel rengeteg helyet tud az ember megspórolni és nem is lesz olyan nehéz a táska. :D Nekem egy kis neszesszerben elfér a fél fürdőszoba, és így nem szenvedek semmiben sem hiányt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazad van. :) Èn általában minta termékeket viszek utazni, így van mindig kis micellás vizem, arckrémem, testápolóm, stb. :) De ha valaki nem halmozza fel ezeket olyan betegesen, mint én, akkor valóban szuper hasznosak a pici flkonok és lehet locsolgatni. :)

      Törlés
  2. tök igényes vagy, iszonyat jó a blogod, a videóidat is kezdő létedre szuperek. egy kérdés: minek kell ezzel a ronda betűvel csúfítani a bejegyzést? tök nehéz olvasni, szép betűtípus, címnek, vagy a modulok címének, de ha az egész szöveg ilyen, az túl sok:(
    ezért szavazok sokszor arra, hogy inkább nem olvaslak, mert borzasztó ezeket a betűket olvasni. nem véletlen hogy ez nem egy hivatalosan elfogadott betűtípus, mert ezt nem erre találták ki:(
    amúgy a bejegyzés jó lett, csak na..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nem vállalod a nevedet és az arcodat a véleményed mellé, nekem sajnos ezt nehéz elfogadni... :( Egyébként szerintem teljesen olvasható, ráadásul olyan is mondta ezt rá, mikor kérdeztem a változtatáskor, aki utálja a csicsás betűket. Sokan kézzel is csupa nyomtatottal írnak, ez szerintem az egyik legolvashatóbb. Sajnálom, ha zavar téged, és nyilván, ha többeknek problémát okozna, váltanék, de mivel nem igazán kaptam még erre vontkozó panaszt, egyelőre marad. :)
      A dicséretet azért köszönöm! :)

      Törlés
  3. Nagyon jó lett ez a bejegyzés. Szerintem simán itt van minden ami listára kerül nálam is, utazás előtt, illetve a NE FELEJTSD ITTHON post it-ekkel körbe ragasztgatott lakáson, kb. ugyan ezek szerepelnek. Bírom, hogy természetes vagy, így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem listám van, így nem post-itezek, de pipálgatok ezerrel és ha minden ki van pipálva, akkor is átnézem még egyszer indulás előtt. :) Plusz a lista is napokig készül, hogy minden eszembe jusson. :D
      Miért ne lennék természetes? :D Sosem értettem azokat, akik megjátsszák magukat. :)

      Törlés
  4. Hasznos poszt volt, bár ezek a tippek nagy részét eddig is alkalmaztam.:)

    Szerencsés vagy a heti 1(!) hajmosásoddal, sajnos nekem eléggé zsírosodik a hajam, hiába mosom meg mindig utazás előtt, bárhova, bármilyen úton-módon, (kocsi, vonat, busz, repülő) utazok, érkezéskor mindig újra meg kell mosnom. :( De legalább levegőn szárad.:)

    VálaszTörlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)