3 nélkülözhetetlen sminktermék - szerintetek :)

Kb. másfél hete megkérdeztem egy blogos csoportban és a saját Facebook oldalamon is, hogy tudtok-e 3 sminkterméket kiemelni, ami nélkül nem tudnátok élni? A kérdés apropóját akkor nem írtam ki, de most elmesélem röviden. Szóval az történt, hogy valamelyik délután nagyon kellett sietnem a sminkeléssel, nagyjából 3 percnyi időm volt mindenre. Nem is volt szükségem teljes sminkre, de ahogy végignéztem a kis kollekciómon, nem tudtam dönteni, hogy mit hagyhatnék ki. Nem tudom nélkülözni a korrektort, a fekete szemceruzát, a szempillaspirált, a szemöldökformázást, a pirosítót és a rúzst sem.



A legminimálabb sminkem áll ezekből, egyszerűen nem tudom csökkenteni a számot. Persze úgy igen, hogy mondjuk a rúzst használom pirosításra (elég gyakran megteszem egyébként), sőt... jelenleg a szemöldökömre is egy szájceruzát használok, mert csak így találtam megfelelően vöröses színt. De akkor is ott a szemcerka-korrektor-spirál szentháromság, amik nem igazán helyettesíthetők sem egymással, sem mással... Szóval a saját döntésképtelenségem vezetett el odáig, hogy "kutakodni" kezdtem a bloggertásaim és olvasóim körében. Ha kíváncsiak vagytok a remek, frappáns megoldásokra (és néhány szuper blog linkjére), vagy csak egyszerűen titeket is érdekel a rögtönzött felmérésem eredménye, olvassatok tovább! :)



"A 3 sminktermék, ami nélkül ritkán indulok el itthonról; alapozó, géles szemhéjtus, szempillaspirál."

Rita blogját itt találjátok:   http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/ 



 "A 3 legnagyobb kedvencem a sminkelés terén a szemöldök zselé/ceruza, amivel rendezettebb lesz a végeredmény szemöldök téren; a szemhéjtus (leginkább filc), hogy egy vékony, cicás vonallal ki tudjam emelni a tekintetem; végül pedig egy lehelletnyi szempillaspirál, hogy sötétebbek legyenek a pilláim. :)



 

"1. Holika Holika Sweet Cotton Pore Cover BB krém: felér egy erősebb alapozóval, ám mégis egy könnyed BB krém, ápol és eltakar.
2. Maybelline Master Precise szemhéjtus: egy szép cicás tusvonallal sosem nyúlhatunk mellé.
3. Bourjois Rouge Edition Velvet matt ajaklakk: a klasszikus vörös rúzsról sosem mondanék le, ez a matt verzió pedig lerobbanthatatlan az ajkakról.
A bőr-és szépségápolással foglalkozó blogomat itt találod: Everyday Pleasures
Ez pedig a Facebook oldala: https://www.facebook.com/everydayplsrs/?fref=ts  "




"A 3 sminktermék, "ami nélkül nem tudnék élni": korrektor, szempillaspirál, pirosító.

Blogom: Nik's Box (www.niksbox.com) " 








"Nalam a legfontosabb a szempillaspiral, puder, es szajfeny. Ha lehet +1, akkor a szemoldokpuder. ☺

Spiral: Astor Big Boom
Puder: Pupa Extreme matt
Szajfeny: Astor, Maxfactor"

Mivel Mónikának korhatáros témával foglalkozó blogja van, a linket közös megegyezéssel, privátban küldöm bárkinek, aki szeretné. 




"Nekem az alábbi három sminktermékre van szükségem, akár a világvége után is!
- szemöldökceruza: mert anélkül szemöldöktelen vagyok, és hiába van néhány világosbarna hajszálam, szép formában, ez maximum fél méterről látható :D
- szempillaspirál: a következő varázsszer, vagy inkább varázspálca rögtön igéző szemeket varázsol, a legjobb optikai tuning
- harmadikként pedig vagy egy korrektor (a szem alatti karikák eltüntetésére), vagy egy színezett ajakápoló, de akkor maradjunk a korrektorban :D 
A képen ezeket használtam, pluszban még egy fekete szemceruzát, de csak épphogy. Én imádom az egyszerű sminkeket, ezekkel nem lehet mellélőni :)
 


 
"Az a 3 sminktermék, ami nélkül nem tudok meglenni, a következők:
Catrice Camouflage folyékony korrektor, mert az erős fedése és tartóssága, kiváltja nálam az alapozót is bőröm szebb napjain (ami egyre több van hála!).
Szempillaspirál, ez változó, hogy melyik, de a szememet szeretem hangsúlyozni a legjobban.
Hidratáló ajakápoló, mert télen-nyáron elkél a hidratálás, védelem, nagyon rossz érzés a kiszáradt, kicserepesedett ajak és a látványa sem szép!

http://norahsweetthings.blogspot.com" 




"Hétköznap kevés sminket használok, nem is minden nap. De ha választanom kellene, ezek nélkül nem lenne teljes a készletem.

- Nem tudok választani, ezért rögtön az elején csalnék Alverde vagy Catrice szemöldökszínező barna színben, ezekkel pillanatok alatt, az arcot szépen keretező szemöldököt kapok. Elég dúsítanom, feltöltenem a hiányosságokat, ezért nincs szükségem minden nap ceruzával rajzolgatásra. Komolyabb alkalmakkor (nem hétköznap, hanem mondjuk egy rendezvényre készülve) ceruzát használok, majd színtelen zselével fixálom a szálakat.

- Bioderma Sensibio AR kompakt púder, amit alapozóként használok. Nagyon praktikus a kiszerelése, táskában hordható, bírja a gyűrődést, van hozzá tükör, hétköznapra teljesen megfelelő fedést ad, barátságosabbak az összetevői sok sima alapozónál.

- Lovely Curling pump up szempillaspirál, ami a szögegyenes pilláimat is képes íveltté tenni göndörítő használata nélkül" 



"1. Artistry kiegyensúlyozó alapozó: Enélkül nem nagyon mászkálok sehova, még boltba sem. Iszonyú szépen fed, és nem találkoztam még se előtte, se utána olyan alapozóval, amitől ne lett volna olajos érzetem. Ettől viszont nincs. Ahogy azt sem érzem, hogy egyáltalán rajtam van. Nem olvad le akkor sem, ha izzadok. Nagyon kényelmes, nem érzem azt, hogy meg akarna fulladni a bőröm. Nagyon szeretem.
2. BeautyCycle szájfény: Igazság szerint nem csak szájfénynek, hanem szájápolónak is használom, mert nem csak smink, hanem tényleg ápol is, így mindig a táskámban hordom, hiszen bármikor kellhet.
3. BeautyCycle szempillaspirál: ritkán használok többet, mint az alapozó, de ha mégis, akkor elengedhetetlen ez a szempillaspirál. Nagyon finoman fedi a szőke szempilláimat, nem csomósodik, nem ragasztja őket össze, hamar szárad."




"1. Szemöldök gél (MAC- Dirty Blonde), mivel a jó ég eredeti szőkének teremtett, így anélkül nem sok minden látszódik belőle.
2. Sokat vacilláltam az alapozó és a púder között, de sajnos a kombinált bőrömön miatt nem sokat ér az alapozó púder nélkül, ezért a púder nyert!
3. Ami nekem abszolút, "all time favourite" az a rúzs, abban élem ki magam a leggyakrabban. Natúr smink, natúr száj, natúr smink, extravagáns ajkak... ez csak rajtad múlik!
Blogom: http://nancykeh.blogspot.hu/ " 


  
"Három sminktermékem:
Rimmel Kate Moss rúzs 38 Rosetto színben. 
Csodálatosan pigmentált, visszafogott, tökéletes nude rúzs. Hihetetlenül szépen kiemeli az ajkakat és viszonylag tartós.
Catrice Camouflage korrektor
Az applikátoros verzió nagyon teszi a dolgát. Nem ül bele a barázdákba és eltűntet mindent ami nem oda való.
Catrice All Matt Plus Púder
Tökéletes. Ennyi, röviden. Megfelelően matt és nagyon tartós. "



"Első, valami arcra:

Mivel csak egy dolgot mondhatok, hogy maradjon hely a többi területnek, így a Yamuna ásványi alapozóját választottam. Normális esetben a folyékony alapozó, korrektor és púder lenne a megoldás. Yamuna egyben megold mindent. Ezt a bőszecset mi kabukijával használom.

Második a pirosító:

Ezt nem gondoltam volna magamról két éve. Fehér vagyok mint egy hipozott fal, kell valami, ami életet ad az arcomnak. Jelenlegi kedvencem a Tarte Amazinan Clay 12 hour Blush a Flush árnyalatban. Az ecset, ami a kedvencem hozzá az a Zoeva 127-es.

Harmadik a szemöldök:

Jelenlegi kedvenc az Anastasia Beverly Hills Brow Wiz szemöldökceruzája. Egyik végév egy kis kefe van a másik fele pedig tekerős ceruza. Tökéletes minden szempontból.  Taupe színt vettem meg, teljesen jól passzol.


Ha lenne negyedik, akkor az egy szempillaspirál lenne, de mivel nincs, ezért a képen is „csak” 3 sminkterméket viselek.



"Hajni vagyok, az Aki a szerelembe szerelmes blog írója. Az én három sminktermékem, melyek nélkül nem tudnék létezni, vagy legalábbis lényegesen nehezebb lenne:

Miss Sporty So Matte - Instant Matte Finish  alapozó
Miss Sporty Pump Up Booster Curve it! szempillaspirál
Miss Sporty Cat's Eyes Liner szemhéjtus

Nekem beváltak a Miss Sporty termékek, szeretem őket.
A blogom linkje: http://hajnikavilaga.cafeblog.hu  "



 "A három kedvencem:
- szemceruza, ez az elsőszámú, remekül variálható, könnyen lehet változtatni vele egy tekintet karakterét.
- körömlakk - ez a másik, mait nagyon szeretek, részben, mert én mindenkinek a kezét nézem meg először, így jobb szeretem, ha az enyém is szépen van lakkozva mindig. A sötét árnyalatok külön jók, bár a visszafogott, enyhén csillámos vagy fémesen fénylős is könnyen meghódít. :)
- korrektor - erre pedig pár hete szoktam á. Rengeteget éjszakázom, másnap pedig suli, későn érek haza, keveset tudok pihenni, ami nagyon meglátszik az arcomon, ez pedig egy tök jó kis holmi, hogy eltüntessem az óriás karikákat. :)
Persze nem baj ha nem sminkelem magam, hiszen nem tudok minden nap sminkelni, egyszerűen nincs rá időm. De ami nélkül egy napot sem bírnék ki, az a parfüm. Még amiket nagyon fontosnak tartok, az az Immun samponom, és a Kallos hajolajam, mivel eléggé lassan nő a hajam, szükség van ezekre, egyrészt hogy ne töredezzen, másrészt, hogy nőjön is. :) Bár nem tudom, ezek mennyire számítanak sminkterméknek :D
A blogom: http://pastel-raven.blogspot.hu/"  



"Az én három csodafegyveremet a szempillaspirál, a színezett szemöldök formázó spirál és a folyékony korrektor triumvirátus képezi. „A szem a lélek tűkre.” Akkor miért is ne tennénk ezt a csodás tekintetet még szebbé? A nap folyamán rengeteg emberrel kerülünk szemkontaktusba, ezért úgy gondolom, hogy egy szép nyílt tekintettel gyönyörű hosszú pillákkal már fél sikerünk van, ellentétben azzal ha karikás és fáradt szemekkel jelennénk meg bárhol is. Egy bőrszínünkhöz jól megválasztott korrektor nagyágyú lehet a kezünkben ugyanis pillanatok alatt eltűntethetjük a bűnözésből fakadó bőrhibáinkat és az előző esti mozizás jeleit a szemünk alól. Egy hosszabbító vagy dúsító szempillaspirállal nyílt és üde tekintetet varázsolhatunk magunknak és máris magabiztosabban indul a reggel. Egy rosszul megválasztott szemöldök forma vagy éppen egy elhanyagolt rakoncátlanság elronthatja az egész profi sminkünket. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy egy szépen formázott és feltöltött szemöldök fel teszi az i-re a pontot és keretet ad az arcnak. Én a színezett szemöldök spirálra esküszöm, ugyanis mindamellett, hogy helyére rendezi az álmunkban a kócoló manók által összeborzolt szálakat úgy egyúttal fixálja is azokat, ezért a nap folyamán már nem is lesz rá gondunk. Ha csak három sminkterméket vihetnék magammal egy lakatlan szigetre én biztosan őket választanám.
Blogom webcíme www.audreymiracles.blogspot.com " 



"1. Bármilyen nude paletta
Nincsen egy konkrét, állandó kedvencem, folyamatosan cserélgetem őket (jelenleg a H&M Smoky Nudes palettáját használom, amit különösen imádok). A lényeg, hogy legyen benne matt szín is, amivel no makeup-sminket is tudok magamnak csinálni. :)

2. RdeL Young szemhéjalapozó
Amióta felfedeztem ezt a kb 6-700 forintos, hosszan tartó szemhéjalapozót, nem nagyon van nap, hogy ne használnám. Szupertartóssá teszi a szemhéjfestékeimet - amióta megvan egyáltalán nem tapasztaltam csíkozódást!

3. Catrice Ultimate Stay ajakrúzs
Imádom, mert jól pigmentált, nem szárít, egészen matt, tényleg tartós, és egyenletesen kopik. A csomagolása is szerethető, jó érzés kézbe venni és használni. Eddig egy klasszikusabb vörös és egy őszies lilás bogyószínű árnyalat van meg, de még többet szeretnék begyűjteni.

A blogom linkje pedig kittenish.blog.hu




Nem tudom, minek köszönhető, hogy a határidő lejártához közeledve egyre bőbeszédűbbek lettek a lányok, de tök vicces sorban megnézni, hogy az első, egymondatos válasz után a végére már 3 kép is elférne 1-1 szöveg mellé. :D

Számomra nagyon érdekes lett a vége, ugyanis bár a szempillaspirál vezető helyében biztos voltam, számomra meglepő, hogy sokaknak nélkülözhetetlen pl. a púder, amit én csak elvétve használok, a pirosítót pedig nagyon hiányolom az élmezőnyből. Matekosoknak összefoglaltam egy kördiagramban az olvasottakat, itt látszik legjobban a válaszok aránya. :)



 

 Nagyon élveztem ezt a posztot előkészíteni, megírni és visszaolvasni is biztosan sokszor fogom. :) Mit szólnátok hozzá, ha állandó jelleggel bevezetnénk ezt és mondjuk minden hónap elején készülne egy ehhez hasonló poszt? Természetesen a ti válaszaitokra is kíváncsi vagyok, szóval várom kommentben a ti legfontosabb, nélkülözhetetlenebb termékeiteket! :)

Örökkékékazég

18 megjegyzés:

  1. De jó! :) A többiekét is jó volt olvasni! Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádtam olvasni az összes levélkét. :) Nincs mit, remélem a következőre is jössz majd... ;)

      Törlés
  2. Nagyon jó lett, több ilyen kezdeményezés kellene! :) Köszönjük a lehetőséget, nagyon élveztem olvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira élveztem ezt az egészet, hogy szerintem állandó rovatot vezetek be ennek alapján. :) Amint rá tudom venni magam, hogy belemásszak a menüsorba... :D

      Törlés
  3. Nekem teljesen kiment a fejemből, hogy jelentkeztem, és elfelejtettem elküldeni a három kedvencemet :/ Számomra a szemöldökceruza, korrektor és szempillaspirál az, ami elengedhetetlen a mindennapokban. Nagyon tetszik a kezdeményezés, és egyetértek azzal, hogy több hasonló kellene! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz, nálam legalábbis. :) Igen, sokan elfelejtettétek, de ez nyilván benne van a pakliban. :) A legközelebbi alkalommal remélem, a te soraidat is olvashatjuk. :)

      Törlés
  4. Nagyon szuper poszt született ebből a kis felmérésből! Köszönöm, hogy benne lehetek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nekem is tetszik, ami kikerekedett belőle. :) Nincs mit, én köszi, hogy írtál. :)

      Törlés
  5. Nagyon jó lett Betti, köszönjük! :) Nem gondoltam, hogy a lányok egész termékajánlókat írnak végül, látszik nem vagyok beauty blogger. :D Jó volt olvasni. :) Még sok ilyet. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj az, hogy máshogy értelmeztétek a feladatot, sőt... Nekem kifejezetten tetszik, hogy mennyire máshogy írtatok nekem. :) Lesz még, szerintem havi rendszerességgel, mert én is imádom, és úgy látom, ti is. :) <3

      Törlés
  6. Szuper ötlet, zseniális kivitelezés, remek diagrammal.

    VálaszTörlés
  7. Látom, nem én vagyok az eregyetlen, akit elbűvölt a poszt! Gratulálok és köszönöm, hogy részt vehettem! :)
    Nóra. xx

    VálaszTörlés
  8. Csúcs szuperre sikeredett. :D Annyira jó volt a többiek 3 gráciáját is elolvasgatni és új arcokat is megismertem. Remek ötlet volt, hogy ezt így megálmodtad. Várom a folytatást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még nekem milyen jó volt, ahogy záporoztak az e-mailek. :) Én is megismertem új blogokat, és bízom benne, hogy ezáltal még sokan mások is. :) A folytatást én is várom, és elég sok ötletem is van téma-ügyileg, úgyhogy szerintem nem kell sokat várni rá. :)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)