Az utolsó őszi mani



Színek szempontjából úgy gondolom, a leggazdagabb évszakunk az ősz. Bár a tavaszi és nyári virágok is rengeteg színben pompáznak és a télhez is jópár árnyalatot párosíthatunk, az ősz a telt, mély színeivel mindenképp élen jár a legszínesebb évszak címért (nálam legalábbis). Mindenképp szerettem volna visszaadni ezt a színességet egy körömfestésben is – és persze, mi lehetne a legjellemzőbb az őszre, ha nem a levelek? (Ugye, Rami? ;) ) Szóval összeszedtem jó pár olyan lakkot, amiben pompázhatnak a színes levelek. Ügyeltem arra is, hogy lehetőség szerint csillogó lakkokat válasszak, hiszen nem szerettem volna, hogy a fáradt színek elnyomják a mani hangulatát.



A Rimmel Nail Nurse-re kerülő alapszín (RdeLY #14 chocolicious) megszáradása után az Essence 33 wild white ways névre hallgató fehér lakkjával és egy vékony díszítőecsettel felrajzoltam a levélkéket a körmeimre. Különböző formákat és méreteket választottam, minden átgondolás nélkül, random elszórva az alapszín felületén. A körvonalak után ki is töltöttem a fehér színnel a megfestett formákat. Mindez azért kellett, hogy a világosabb lakkok igazán élénkek legyenek és az igazi arcukat mutassák a sötét alapon is.



Bocsánat a képek, illetve a körömágyam állapotáért... A képek Állatkertben készültek, nyilván kevésbé gondosan, precízen, mint ahogy itthon szoktam. A körömágyam pedig... hát igencsak ősz van, ami meglátszik rendesen az amúgy is száraz bőrömön... :/

Miután készen lettem a fehér levélkékkel és megbizonyosodtam róla, hogy teljesen megszáradtak, jöhettek a színes lakkok, amikkel kitöltöttem a levélformákat. Ebben sem volt rendszer, csak arra figyeltem, hogy 1-1 kezemre kerüljön minden használt színből. A színek, amiket használtam:

Sárga: a már sokat emlegetett Ebay díszítőszett egy darabja
Narancs: Avon Glow flaming orange
Bordó: Lovely Luxe girl Nr. 7.
Zöld: Colour Alike Holo kollekció 501





Miután mindent kiszíneztem, jöhettek a körvonalak és a nagyobb levelekre az erezet. Erre is az Ebay-es szett egyik darabját használtam, természetesen a feketét. A fehér részeket nem mindenhol takartam el teljesen, amit lehet bénaságnak és 3D hatásnak is nevezni. Nálam az első 2 körmön a kézügyesség hiánya miatt alakult így, aztán közben megtetszett a dolog, így a maradék nyolcon már egy kis direktség is benne volt a dologban. :)

Szerintem nagyon mutatós lett. Persze nem tökéletes, ahogy a kézi minták nálam sosem, de vállalható, a színei miatt pedig az én szememben mindenképp imádnivaló.





Egyébként Rimmel fedőlakkal 8 napig a körmeimen volt hibátlanul ez a minta, pedig sem a RdeLY, sem az Essence nem a legtartósabb márkák, és az Ebayes csodáktól sem vártam volna ennyit.

Nektek hogy tetszik? Bevállalnátok még így november végén, vagy már a télbe kacsingató manikat viseltek mostanában?


Örökkékékazég

6 megjegyzés:

  1. ezek elég undorítóak amúgy. ha nem tudod, akkor egyszerűen csak ne csinálj ilyeneket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több körmös bejegyzésemnél leírtam már, hogy tudom, hogy nem tökéletes egyik kézzel díszített manim sem. Viszont mindegyik viselhető, és meglátásom szerint korántsem undorító. A színválasztás és a lakkok jók, passzolnak egymáshoz, jó minőségűek. Az ötlet szerintem jó és saját, nem másoltam senkiről. Úgy gondolom, inspirációnak jó lehet akkor is, ha a megvalósítás nem tökéletes. Köszi, hogy benéztél, remélem találsz majd olyat is, ami tetszeni fog. :)

      Törlés
    2. hááááát..... azért a "viselhető" lakkozás és a te manikűröd között (hogy stílusosan utaljak a blog címére) ég és föld a különbség...
      ezek csak szimplán nem sikerültek, mondhatni csúnyák (nem mondanám, hogy undorítóak, de baromi csúnyák).

      Én megértem, hogy menőnek tűnik manapság beauty-blogot vezetni, de ahhoz beauty is kell...
      (és ezeket egyáltalán nem bántó szándékkal írom, de ami nem megy, azt nem kéne erőltetni a "minél több bejegyzésem van, annál menőbb a blogom" hozzáállás ellenére sem... )

      Törlés
    3. egyetértek az előzőkkel...

      Saját hiteled (illetve a saját blogod nívóját) is rontod az ilyen minősíthetetlen képek posztolásával. . .

      Törlés
  2. Nekem tetszik, főleg azért mert nem egy műkörmön virít, hanem a saját körmödön :-)
    Már többször volt műkörmöm, de minden egyes alkalomnál rá kellett jönnöm, hogy nem nekem való! Állandóan elvékonyította a saját körmömet, ami több hónap múlva állt helyre.
    Üdv. Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Én sosem tenném meg azt a körmeimmel, hogy műkörmöt teszek rá. Sajnos több ismerősömnek is tönkrevágta. :/ Ízlések és pofonok persze, ha valakinek tetszik, tegye fel, de én inkább "baromi csúnya" körmökkel mászkálok, amit bármikor lemoshatok, ha úgy van... ;)

      Törlés

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)