Oreo torta sütés nélkül

Egy hónappal ezelőtt, a férjem születésnapjára készítettem először ezt a sütit. A Facebook oldalon rengeteg (a követőim számához képest legalábbis... :D ) lájkot kapott a kép, amit feltöltöttem róla, úgyhogy mindenképp szerettem volna videót készíteni az elkészítéséről. Hihetetlenül egyszerű egyébként, még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Ráadásul annyira finom, hogy szerintem nincs olyan ember a világon, akinek ne ízlene. A hozzávalókat és a mennyiségeket leírom, az elkészítést pedig a lenti videóban láthatjátok. Tortakészítésre fel! :)



A hozzávalók a következők:

28 db Oreo (16 az alapba, 4 a krémbe és 8 a díszítéshez)
50 g vaj (nem margarin!!)
250 g mascarpone
3 ek kristálycukor
1 tk vaníliaaroma (ha nincs, vaníliás cukrot is használhatunk, de akkor a cukorból csak 2 ek kell)
200 ml habtejszín

Ezek a mennyiségek egy kicsi, kb a normál méretű felének megfelelő tortaformához elegendőek. Ha nagyobb, szabvány méretű tortát szeretnénk, mindent meg kell duplázni!

Az elkészítést a videóban nézhetitek meg! :)



Remélem,elékszítitek, ha igen, küldjetek róla képet, vagy használjátok Instagramon az #orokkekekazeg hashtaget! :)

Nektek mi a kedvenc édességetek? Ti is imádjátok az Oreot?

Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)