A 10 legszebb karácsonyi smink (szerintem)

Ebben az időszakban sok buliba, ünnepségre vagyunk hivatalosak, kezdve a munkahelyi/iskolai ajándékozásokkal, át a baráti társaságokon a családi összejövetelekig. Ilyenkor mindenki csinosabban öltözködik a hétköznapinál, így előtérbe kerülnek a csillogó, ünnepi sminkek is. Az interneten szemezgettem ezekből.




Az arany színeket már ősszel is szívesen viselem, de mivel igazán ünnepi hatást kelt, úgy gondolom, karácsonyra is tökéletesen működik egy ilyen smink. Ehhez már az ajkakra csak valami halvány rúzs vagy szájfény kerüljön, és akkor nem lesz túl erős a sminkünk.


 Az arany egy másik változata: ez már kevésbé sárgás, inkább a barna és a csillogás ténye dominál. Ehhez már el tudok képzelni egy korall színű rúzst, de a karácsonyi piros ajkakat még mindig soknak érezném ehhez.

 

Egy erősebb verzió: nagyobb csillámokat tartalmazó szemhéjfestékkel vagy pigmentekkel igen érdekes hatást tudunk elérni. A műszempilla szerintem felesleges, ettől függetlenül csodaszép ez a szemfestés is, ha egyszer lesz ilyen nagy csillámokat tartalmazó termékem, biztosan ki fogom próbálni.


 

Egy visszafogottabb arany csoda: az én egyik nagy esélyesem. Csodaszép és végtelenül egyszerű. Van is ilyen csillámos arany szemceruzám, úgyhogy ha végül valami miatt nem is ez lesz a befutó, biztosan ki fogom próbálni hétvégén.

 

Aki az aranyat annyira nem szereti, elindulhat a bronzosabb irányba is, ez is igazán szép, ünnepi.

 

Ha pedig mindenképpen a szemünket szeretnénk hangsúlyozni, de ehhez semmiféle csillámot nem tudunk elképzelni, bevállalhatunk egy ilyen gyönyörű kék sminket. Ehhez akár egy pasztellesebb pirosat is el tudok képzelni az ajkakra, de vigyázzunk, hogy az összhatás ne legyen sok(koló)! :)

 

Alapvetően szerintem ez az ünnep a szájhangsúlyos sminkeké, amit a drága Blair fantasztikusan valósított meg. Csodaszép ez a színösszeállítás, nem is túl sok a festék, de nem is kevés... Gyönyörű!

 

Ha ragaszkodunk az erős rúzshoz, a legjobban akkor járunk, ha ehhez hasonló, csillámmentes módon hangsúlyozzuk a szemünket. Ehhez aztán bármilyen ajkakat el tudok képzelni a pinktől a narancson át a pirosig vagy a sötétebb bordóig. Remek opció ez rúzsmániásoknak, mert ha előre nem is tudjuk eldönteni, melyik színt kenjük fel az ajkainkra, a szemünket azért kifesthetjük már előre, aztán lehet próbálkozni... :)

 

Persze nem muszáj agyon sminkelni magunkat karácsonykor, főleg, ha az otthoni ünneplésre gondolok. Egy szemceruza és egy élénkebb rúzs is szép, ünnepi hatást kelt, de mégse érezzük azt, hogy otthon nézünk ki úgy, mintha épp fotózásra váró modellek lennénk. Egy ilyesmi natúr vonallal szerintem lehetetlen mellélőni.

 

Az ajakhangsúlyos sminkeknél így karácsony tájékán én alapvetően a piros árnyalatait részesítem előnyben. Ez a sötét korall csoda szerintem egy barnás füstöshöz tökéletesen passzol. Külön piros pontot kap azért, mert matt, ezáltal nem hagyjuk a felét az első ivásnál a pezsgőspohár szélén. :)

 

Nem, ez nem a lista része. Ez egy kérdés: komolyan gondolta ezt valaki? Van, akinek tetszik ez? Hát mennyire bután festhet, amikor rendesen néz a nő vele és nem is látszik rendesen a masni! Meg amúgy is... Brr... :D




Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)