Vissza hozzád

Nicholas Sparks neve azt hiszem senkinek sem ismeretlen. Olyan filmek regényalapjait köszönhetjük neki, mint a Szerelmünk lapjai (Rachel McAdams, Ryan Gosling), Az utolsó dal (Miley Cyrus, Liam Hemsworth), Séta a múltba (Mandy Moore, Shane West), Kedves John (Amanda Seyfried, Channing Tatum) és még sorolhatnám. Nem csak a filmek, de a regényei is fantasztikusak, alig lehet letenni ezeket a könyveket. Hogy érzékeltessem, mennyire szeretem, elárulom: az esküvő meghívónkon is tőle származó idézetet olvashattak a meghívottak (természetesen a Szerelmünk lapjaiból).

 A hosszú hétvégére terveztünk valami programot a férjemmel, viszont elég régóta nem tudok kijönni egy felső légúti betegségből és elég hideg van kint, úgyhogy mozi lett a kirándulást felváltó időtöltés. Mivel a férjem nem egy nagy filmnéző, általában én választom ki, mit nézünk, max. ha nagyon nem tudok dönteni, akkor segít. Hát mikor megláttam, hogy egy újabb Sparks-film is van a Cinema City kínálatában, nem volt kérdéses, mire foglalom a székeket…

 
A film magyar nyelvű plakátja


Az új filmnek Vissza hozzád a magyar címe (eredetileg The best of me volt). A történet röviden: egy közös barát temetésén találkozik a 30-as évei végén járó férfi és nő, akik kb. 20 éve nem látták egymást, pedig annak idején az egész világot jelentették egymásnak. A visszaemlékezések során megismerjük fiatalkori énjüket, a szerelmük kiteljesedését meggátoló tényezőket, sötét és szép titkokat egyaránt. Hogy mit kezd egymással a két ember ennyi év elteltével, nézzétek meg ti is!


A színészek egyébként nem nagy nevek, de minden arc ismerős volt innen-onnan. A ruhák, helyszínek épp úgy el voltak találva, ahogy a többi Sparks-filmben: szépek, romantikusak, de nem giccsesek. A sztori remek, a megszokottnál kicsit több izgalommal fűszerezve. Szomorú szerelmes történet belső harcokról, mindent elsöprő érzelmekről, barátságról, szerelemről és egy sötétebb világról. A két idősík átlátható, nem ugrál össze-vissza. Tipikus bekuckózós, elvarázsoló, sok-sok zsepit telesíró estére való alkotás.

 
Alig várom, hogy elolvashassam a könyvet is, és újra átéljem azokat az érzelmi hullámokat, amiket a moziban!


Ti is szeretitek a romantikus filmeket? Miket láttatok már Nicholas Sparkstól? Olvastátok esetleg valamelyik regényét?



Örökkékékazég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha leírod a véleményed, kérlek tedd is meg! Amire figyelj: ne tartalmazzon trágár szavakat, ne legyen sértő sem rám, sem más kommentelőkre, vagy bárkire nézve. Ha nem értesz egyet, azt is írd le, de kulturáltan! :) Ha nem jelenik meg az írásod azonnal: ne ijedj meg, moderálás után ott lesz, ha betartottad a fent kérteket! :)